Αλέξης Σαββόπουλος

Οι καλές ειδήσεις που περιμένει ο Παντελίδης και η… επιείκεια

Το πρώτο δίμηνο της σεζόν ο νέος Αρης θα χρειαστεί την υπομονή του κόσμου του. Ακόμη και σε… ενδεχόμενη στραβή.

Ο Αρης δεν θα είναι έτοιμος ακόμη για τα δυο παιχνίδια με την ΑΕ Λεμεσού στο βαθμό που ενδεχομένως θα ήθελε ο Σάββας Παντελίδης για λόγους που έχω αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μου αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την κυπριακή ομάδα που ξεκίνησε μάλιστα και μια εβδομάδα αργότερα την προετοιμασία της και έχει δώσει μόλις ένα φιλικό παιχνίδι. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα δυο πρώτα παιχνίδια της σεζόν που τυγχάνει να είναι και τα ευρωπαϊκά αλλά η χρονιά σε βάθος και διάρκεια (αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι και ανέτοιμος ο Αρης έχει το προβάδισμα πρόκρισης). Δεν μπορεί ο Αρης να ετοιμαστεί μόνο για αυτά τα παιχνίδια και να υποθηκεύσει το υπόλοιπο της σεζόν ούτε και το αντίστροφο. Οφείλει να ετοιμαστεί και για τα δυο διατηρώντας μια ισορροπία που θα τον κρατήσει όρθιο.

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι το πρώτο δίμηνο της σεζόν ο νέος Αρης θα χρειαστεί την υπομονή του κόσμου του. Ακόμη και σε… ενδεχόμενη στραβή. Οι κρίσεις πρέπει να είναι επιεικείς αφού η ομάδα ακόμη… στήνεται και έχει παράλληλα την ανάγκη από 2-3 παίκτες ώστε να υπάρχουν επιλογές για κάθε θέση και λύσεις σε περιπτώσεις τραυματισμών όπως καλή ώρα του Λάρσον. Ενδεικτικό του τι θέλω να πω είναι ότι μόλις σήμερα εντάχθηκε στην ομάδα και έκανε την πρώτη του προπόνηση ο Σάσα, ο αντικαταστατης του Σιώπη στην νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ. Συν το γεγονός ότι δυο ακόμη κομβικοί παίκτες (Φετφατζίδης και Ιντέγε) θα χρειαστούν τον χρόνο τους και όλη η ομάδα μαζί να δεθεί και να προχωρήσει στην τακτική προσαρμογή της.

Μια καλή είδηση για τον προπονητή του Αρη θα είναι να έρθει την επόμενη εβδομάδα ο Σούντγκρεν έχοντας παράλληλα δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την ΑΕ Λεμεσού αφού είναι ο πιο ετοιμος αυτή τη στιγμή παίκτης του ρόστερ. Μια ακόμη καλή είδηση για τον Σάββα Παντελίδη που θα τον βοηθούσε στην καθημερινότητά του θα ήταν να έχει σύντομα δυο ακόμη τουλάχιστον ποδοσφαιριστές. Εναν παίκτη στο αριστερό άκρο και έναν πλάγιο επιθετικό. Τους έψαχνε ούτως ή άλλως, τώρα η ανάγκη είναι πιο επιτακτική. Για τις υπόλοιπες συμπληρωματικές κινήσεις υπάρχει και ο Αύγουστος, χώρια που είναι σε συνάρτηση και με άλλα θέματα που δεν είναι του παρόντος.

Ο Σάββας Παντελίδης, όπως και κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό του και τις φιλοδοξίες του, είναι υποχρεωμένος όταν βλέπει κενά στο ρόστερ να ζητάει να καλυφθούν. Το ζήτημα είναι αν μπορούν αυτή τη στιγμή με τα εισιτήρια διαρκείας κολλημένα στις 5000, χωρίς άλλα έσοδα και με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί η σημαντική ενίσχυση με τους παίκτες που ήδη έχουν έρθει (για κάποιους μάλιστα δόθηκαν και χρήματα στις ομάδες τους) και “τρέχει” παράλληλα μια ριζική και κοστοβόρα ανακαίνιση στο Κλεάνθης Βικελίδης και τα γήπεδα στο Ρύσιο.

Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος έχει- τηρουμένων των συνθηκών στο club και την αγορά- κάνει ό, τι καλύτερο μπορούσε. Δεν είναι όμως μάγος και τώρα είναι που ο Αρης χρειάζεται το… σπρώξιμο ώστε να βάλει τα 2-3 κερασάκια που χρειάζονται, να διευκολύνει τον προπονητή στο έργο του και μετά, όλοι μαζί, να αφήσουν την ομάδα να δουλέψει ώστε να παρουσιάσει και φέτος μια ομάδα ελκυστική στο μάτι και ικανή να διεκδικήσει και πάλι πράγματα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x