Αλέξης Σαββόπουλος

Πόσο ακόμη θα αντέχει με αγωνιστικές αλχημείες;

Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα δυο τινά συμβαίνουν. Ή σε καταβάλλουν και σε παίρνει από κάτω ή γιγαντώνεσαι μέσα από αυτά και βγάζεις πράγματα που δεν ήξερες ότι τα έχεις.

Αυτό συμβαίνει με τον ΑΡΗ στα δυο τελευταία παιχνίδια με Λαμία και ΑΕΛ. Ειδικά στην Λάρισα, αυτός ο δυναμισμός και το πάθος που έβγαλαν ήταν απαραίτητος για να μπορέσεις να διαχειριστείς τον άθλιο αγωνιστικό χώρο (αλήθεια η λίγκα πως επιτρέπει να γίνονται παιχνίδια εκεί και τι λέει για αυτό ο ΠΣΑΠ).

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Ο ΑΡΗΣ πήρε ένα βαθμό πολύ σημαντικό αν αναλογιστείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκε να δώσει αυτό το παιχνίδι. Με τεράστιες απουσίες, με μια μόνο χειμερινή μεταγραφή στο χορτάρι διαθέσιμη και με δυο αναγκαστικές αλλαγές για δεύτερο σερί παιχνίδι. Τον Κωνσταντινίδη που μάλλον υπέστη σοβαρή ζημιά και τον καλύτερο αμυντικό του τον Βέλεθ, υποχρεώνοντας τον Παντελίδη να βάλει τον Μπάσα στόπερ. Φυσικά και κόντρα τον αγωνιστικό χώρο κάτι που φάνηκε στις 2-3 περιπτώσεις που οι κίτρινοι προσπάθησαν να βγουν γρήγορα στην κόντρα.

Κι όμως ο ΑΡΗΣ άντεξε. Ήταν σοβαρός αμυντικά, προσεκτικός, προσηλωμένος στο πλάνο, με ελάχιστα λάθη και θα μπορούσε να βρει κι ένα γκολ στις 2-3 φάσεις που έκανε. Όπως φυσικά θα μπορούσε να χάσει κιόλας αν έμπαινε το δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς. Η ισοπαλία δεν αποτελεί έκπτωση των φετινών φιλοδοξιών του club ή συρρίκνωση του μεγέθους του. Σε κάποια παιχνίδια που διεξάγονται κάτω από ειδικές συνθήκες, το να μη χάσεις προσφέρει κέρδη στην ψυχολογία του συνόλου. Αν κερδίσει μάλιστα ο ΑΡΗΣ την Κυριακή στη Λειβαδιά, η ισοπαλία στη Λάρισα αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Στα επιμέρους, αξίζει μια αναφορά στον Κορχούτ και 2-3 ακόμη ποδοσφαιριστές. Ο Ούγγρος στο ντεμπούτο του ήταν θετικός σε θέση που δεν είναι και η φυσική του. Απλός, σίγουρος, έκανε τα απολύτως απαραίτητα, συνεργάστηκε καλά με τον Βαλεριάνο, έκανε φάσεις παίζοντας με τη μια και όσο είχε δυνάμεις, έδειξε ότι οι παραστάσεις που φαίνεται να έχει θα βοηθήσουν τον ΑΡΗ. Στα θετικά και το αγωνιστικό ξύπνημα του Μαρτίνες που εμφάνισε σφυγμό, έδειξε αντανακλαστικά και κάποια από τα χαρακτηριστικά που τον κατέταξαν στους ποιοτικούς παίκτες του ελληνικούς πρωταθλήματος όταν είχε πρωτοέρθει στα μέρη μας. Για τους υπό αποχώρηση παίκτες, τα είπε καλύτερα από όλους ο προπονητής του ΑΡΗ. Κλήθηκαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και το έκαναν κερδίζοντας πρώτα από όλα τον σεβασμό. Λογικά κάποιοι θα παραμείνουν, ειδικά με τόσα προβλήματα που υπάρχουν.

Οι νέες ατυχίες με Βέλεθ (θλάση) και Κωνσταντινίδη που ίσως έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης… χθες. Με τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί συνεχώς ο Παντελίδης να προχωράει σε αγωνιστικές αλχημείες, έχοντας τρία αριστερά μπακ, δυο, και από σήμερα ένα μόνο στόπερ, ενάμιση winger και υποχρεωτικά τον Ντιγκινί φορ. Οφείλουν να τον βοηθήσουν άμεσα με την έλευση ετοιμοπόλεμων ποδοσφαιριστών. Από όσο ξέρω οι στόχοι έχουν «κλειδώσει» και μένει το ΟΚ του Καρυπίδη που επιστρέφει από την Κίνα.

ΥΓ Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέντευξη τύπου του Θόδωρου Καρυπίδη. Δεν έχει μιλήσει δημόσια ποτέ και είναι μια καλή ευκαιρία να αναφερθεί στους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους που έχει με τον ΑΡΗ αλλά και τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x