Αλέξης Σαββόπουλος

Στο χέρι του… και το νου του

Η 24η αγωνιστική ήταν μια κακή αγωνιστική για τον Άρη. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Η 24η αγωνιστική ήταν μια κακή αγωνιστική για τον Άρη. Για την ήττα και πως συνέβη με την ΑΕΚ αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα που κρατούν ακόμη ανοικτούς τους λογαριασμούς για τα πλει-οφ και την μαθηματική εξασφάλιση των δυο τελευταίων θέσεων, από την 4η και κάτω. Η ήττα από την ΑΕΚ και οι ταυτόχρονες νίκες του Αστέρα Τρίπολης και του ΟΦΗ, έχουν βάλει τις δυο ομάδες στο κόλπο και την ομάδα του Μίχαελ Ενινγκ σε πίεση από την οποία όμως μπορεί μόνη της να βγει, το Σάββατο κερδίζοντας τη Λαμία και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στην τελική εξάδα των πλει-οφ. Είναι καλύτερη ομάδα, δεν έχει μεσοβδόμαδα- επιτέλους- ματς και με ένα διπλό ξεμπερδεύει.

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί όμως τους ανθρώπους του Άρη και πρωτίστως τον Θόδωρο Καρυπίδη είναι τα διαιτητικά «εγκλήματα» που έλαβαν χώρα αυτή την αγωνιστική. Να τον πονηρέψουν και να τον ενεργοποιήσουν στην κατεύθυνση προστασίας της ομάδας αφού και να μην θέλεις να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί κακοπροαίρετα, αντιλαμβάνεσαι ότι γίνονται περίεργα πράγματα που ενδέχεται να αποσκοπούν κάπου. Να προσπαθήσουν να εκτροχιάσουν τον Άρη από την 6άδα, κάνω μια υπόθεση εργασίας; Ίσως να μην τους βολεύει να είναι στα πλει-οφ η ομάδα της Θεσσαλονίκης που παίζει παντού και πάντα ποδόσφαιρο και είναι μια απειλή που δεν ελέγχεται μάλιστα. Αναλύοντας τη διαιτησία του Καραντώνη προχθές στο Βικελίδης αλλά και τη στάση του Κουμπαράκη στο VAR, θέλοντας και μη πονηρεύεσαι.

Του Κουμπαράκη που παρεμπιπτόντως είναι πάλι στο VAR στο αυριανό ΑΕΚ-Παναιτωλικός και από την ΕΠΣΜ Θράκης μετακόμισε εδώ και δυο χρόνια στη Σύρο, ανεβαίνοντας στην διαιτητική ιεραρχία. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις στιχομυθίες μεταξύ Καραντώνη και Κουμπαράκη προχθές καθώς και τη στάση του ασισταντ VAR κ. Φωτιάδη από την Καστοριά. Αυτό ίσως μας λύσει την απορία γιατί έγινε κακή χρήση του συστήματος και γιατί ο Καραντώνης δεν εκλήθη ποτέ για field review. Όπως να μας εξηγήσει ο Μέλο Περέιρα γιατί κατακυρώθηκε το γκολ του ΟΦΗ ενώ υπάρχει πεντακάθαρο οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης αλλά και γιατί δεν αποβλήθηκε ο Σωτηρίου που έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής χωρίς καν να γίνει έλεγχος από τον ίδιο τον ρέφερι για δυο τόσο καθοριστικές φάσεις. Να θέλεις να αγιάσεις και να μην μπορείς.

Η σεζόν μπαίνει σε μια κρίσιμη καμπή για τον Άρη σε πρωτάθλημα και κύπελλο αφού σε δυο εβδομάδες θα έχουμε και τον πρώτο ημιτελικό. Ο Άρης πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα δώσει τον αγώνα του επί ίσοις όροις και με ξένους διαιτητές. Και όποιος είναι καλύτερος στο χορτάρι να κερδίσει.

ΥΓ Γράφονται και λέγονται πολλά για τον Βέλεθ. Η 3η πρόταση του Άρη στον Ισπανό είναι πάνω-κάτω στα λεφτά που θέλει. Όσο όμως δεν κλείνει το θέμα, σημαίνει προφανώς ότι ο παίκτης θέλει να εξαντλήσει τις επιλογές του και τις προτάσεις που φθάνουν συνεχώς στα χέρια του από ομάδες μέχρι να αποφασίσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x