Αλέξης Σαββόπουλος

Συγκρίσεις, αποδείξεις και… υποψίες

Η εύκολη νίκη, δίνει ψυχολογία και την ευκαιρία στον προπονητή να διορθώσει πράγματα που ακόμη και σε ένα 5-0 μπορεί να δει. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Πέρσι, πάνω-κάτω τέτοια εποχή (άντε λίγο αργότερα) στο αντίστοιχο παιχνίδι του Άρη με τον Αιγινιακό που ήταν και πάλι η εντός έδρας πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, οι κίτρινοι όχι μόνο δεν κέρδισαν αλλά κόντεψαν να γίνουν άνω-κάτω και να τα τινάξουν όλα στον αέρα, αφού είχε προηγηθεί και η ισοπαλία στην Καρδίτσα. Ο στραβός γιαλός φαινόταν με το καλημέρα. Φέτος με το εμφατικό 5-0 κόντρα στην ομάδα από την Πιερία, ως ένα βαθμό η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έδειξε ότι τουλάχιστον είναι πιο σοβαρή, πιο υποψιασμένη και άρα λιγότερο επιρρεπής σε γκέλες που δίνουν δικαιώματα. Δεν νομίζω όμως ότι έχει κάποιο νόημα να αναλυθεί περισσότερο από αυτό, το εντυπωσιακό… ηχητικά 5-0. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, και αν δεν γινόταν fair play στην επανάληψη, το σκορ μπορεί να έπαιρνε αστρονομικές διαστάσεις. Σωστά όμως έπεσαν οι ρυθμοί και έγινε συντήρηση αλλά και σεβασμός στον αντίπαλο που έπαιζε με δέκα. H Football League είναι πέρα από όλα τα άλλα και… σχέσεις. Δεν παίζεις μόνος σου.

Η εύκολη νίκη, δίνει ψυχολογία και την ευκαιρία στον προπονητή να διορθώσει πράγματα που ακόμη και σε ένα 5-0 μπορεί να δει. Άλλωστε οι πρώτες σοβαρές εξετάσεις που θα δώσει ο Άρης είναι την Κυριακή κιόλας που πάει στα Τρίκαλα. Ομάδα με καλό ρόστερ, καλή έδρα και βλέψεις να είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την άνοδο. Επομένως αν το 5-0 επί του Αιγινιακού έστειλε ένα πρώτο μήνυμα, ένα διπλό στα Τρίκαλα, θα δείξει με το καλημέρα ότι φέτος ο Άρης δεν αστειεύεται. Θα δώσει φτερά στα πόδια των παικτών και το έναυσμα που περιμένει ο αποστασιοποιημένος αρειανός για να πάρει των ομματιών του και τη θέση του στις εξέδρες του… παγωμένου προχθές Κλεάνθης Βικελίδης.

Βλέποντας και τα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας και ειδικά αυτό της Δόξας που επίσης έχει καλό ρόστερ, είναι φανερό ότι οι κίτρινοι είναι πιο δουλεμένη ομάδα και σαφώς πιο έτοιμη στην παρούσα φάση. Ο Άρης αν ένα πράγμα φοβάται είναι τον εαυτό του. Το πώς θα αντιδράσει ως οργανισμός στη… στραβή. Για αυτό και το παιχνίδι στα Τρίκαλα έχει την ιδιαίτερη σημασία του παρότι είναι ακόμη αρχή. Είναι τεστ χαρακτήρα και προσωπικότητας της ομάδας αφού με νίκη η ομάδα του Σπανού έχει τη δυνατότητα βάσει προγράμματος να πάει με το απόλυτο ως το παιχνίδι στην Δράμα την 7η αγωνιστική.

Η πρεμιέρα έστειλε και ένα μήνυμα στον Καρυπίδη. Ο Απόλλων Πόντου που συγκαταλέγεται επίσης από τα φαβορί κινδύνευσε στη Βέροια με την πρώτη απώλεια αλλά μια… αβάντα από την διαιτησία την είχε. Ο Άρης δεύτερη Λαμία δεν θα ανεχτεί και αυτή είναι η σοβαρότερη αποστολή που καλείται να διεκπεραιώσει η διοίκηση, μετά την συνέπεια στο οικονομικό.

ΥΓ. Η φετινή προσπάθεια του Άρη για επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ δεν μπορεί να συναντά εμπόδια από τον αγωνιστικό χώρο στο ίδιο το γήπεδό της. Φώναζαν εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι για τα όσα έπρεπε να γίνουν στο χλοοτάπητα και δεν έγιναν με συνέπεια να έχει αυτό το… χάλι που δύσκολα διορθώνεται τώρα που έπεσε η θερμοκρασία. Τέτοια… αυτογκόλ καλό είναι να αποφεύγονται.

Υ.Γ 2 Η διαφορά του μπασκετικού με τον ποδοσφαιρικό Άρη φαίνεται στην προσέλευση. Ο Λάσκαρης τώρα που είναι στριμωγμένος στα σχοινιά παίρνει οξυγόνο από τον κόσμο στο Παλέ. Ο Καρυπίδης από την άλλη που έχει να πληρώνει και ένα δεύτερο ρόστερ (από το κεφάλι του ασφαλώς) παρακαλάει για μεγαλύτερη συμπαράσταση για να λάβει κι αυτός μια… υποβοήθηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x