Αλέξης Σαββόπουλος

Τι Άρη έχει στο μυαλό του ο Θόδωρος Καρυπίδης;

Το κλειδί των εξελίξεων στον Άρη, το κρατάει στα χέρια του ο Θόδωρος Καρυπίδης έχοντας να αντιμετωπίσει και την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Στον αθλητισμό και φυσικά στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς. Να έχεις πλάνο, σχέδιο, διάθεση, χαρακτήρα, τα συστατικά της επιτυχίας δηλαδή. Δεν αμφιβάλλω ότι οι ποδοσφαιριστές του Άρη την ήθελαν τη νίκη κόντρα στη Λαμία που θα λειτουργούσε περισσότερο σαν μια ηθική ικανοποίηση, αφού στην ουσία δεν θα άλλαζε κάτι όσον αφορά την τελική κατάληξη.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Δεν θα έπαιρνε τον πόντο στο Βικελίδης η Λαμία; Θα τους έβρισκε αυτούς που χρειαζόταν με Καρδίτσα και Σπάρτη, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Απλά το ότι πανηγύρισε την άνοδο μέσα στο σπίτι του βασικού της αντιπάλου, μεγεθύνει την αποτυχία του Άρη και είναι μια κυνική παραδοχή ήττας μπροστά στα μάτια όσων ευθύνονται για την φετινή αγωνιστική αποτυχία. Ακόμη και αν οι κίτρινοι πετύχουν την άνοδο μέσω της 3ης θέσης (ευχής έργον κατά τα άλλα), αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν θα πρέπει να βάλει κάτω από το χαλάκι τα λάθη της φετινής σεζόν. Λάθη αγωνιστικά, προπονητικά, σχεδιασμού, οργάνωσης, λειτουργίας, θωράκισης. Τα έχουμε πει όλο το χρόνο. Το κουράσαμε και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβουμε, παρότι η επανάληψη λένε είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Η ουσία είναι ότι ο Άρης εμφανίστηκε απροετοίμαστος. Πιάστηκε αδιάβαστος. Με ρόστερ… πιασάρικο μεν αλλά πολύ soft για τα δεδομένα της κατηγορίας και με παίκτες ανήμπορους να διαχειριστούν το βάρος και την πίεση της υποχρεωτικής ανόδου. Με μια διοίκηση που ηττήθηκε εξωαγωνιστικά κατά κράτος και λειτούργησε όλη τη χρονιά επιπόλαια και ενίοτε με χαρακτηριστική απάθεια μπροστά σε αυτό που λάμβανε χώρα και ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια. Ακόμη, επαναλαμβάνω, κι αν ο Άρης ανέβει ως τρίτος αυτά δεν αλλάζουν και πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό και το μάθημα της επόμενης μέρας.

Τις απαντήσεις, το κλειδί των εξελίξεων και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων, το κρατάει στα χέρια του ο Θόδωρος Καρυπίδης έχοντας να αντιμετωπίσει, όπως καθαρά διαπίστωσε μετά τον αγώνα με τη Λαμία, και την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και την αμφισβήτηση που έχει εμφιλοχωρήσει στις τάξεις του για το αν είναι ικανός να ηγηθεί του Άρη. Αν είναι «αρκετός» για το μέγεθος και τις υψηλές φιλοδοξίες του club αφού η επιθυμία για επενδυτή μεγάλης εμβέλειας είναι πλέον πανθομολογούμενη αλλά όχι και τόσο εύκολη. Αν ήταν έτσι θα εμφανίζονταν από πέρσι….

Είναι βέβαιο ότι ο Καρυπίδης θα περιμένει τις εξελίξεις της 3ης θέσης. Φάνηκε καθαρά και από τις δηλώσεις Κωστένογλου στη συνέντευξη τύπου. Παράλληλα όμως θα πρέπει να ετοιμάζεται και για το χειρότερο σενάριο. Δηλαδή της παραμονής μια ακόμη χρονιά στη Football League που θα σημαίνει οικονομική ζημιά, συρρίκνωση και τεράστια απογοήτευση στο μεγάλο ατού του Άρη που είναι ο κόσμος του που ακόμη και μετά την προχθεσινή αποτυχία, τραγουδούσε για την αιώνια αφοσίωσή του στην ομάδα, προκαλώντας ρίγος σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο κόσμος περιμένει κάποια στιγμή από τον μεγαλομέτοχο, είτε έτσι είτε αλλιώς να βγει μπροστά και με ειλικρίνεια να δώσει απαντήσεις για τη φετινή αποτυχία, αλλά- κυρίως- για την επόμενη μέρα. Δηλαδή ποια είναι η λογιστική κατάσταση στην ομάδα, αν θα συνεχίσει μόνος του ή αν θα αναζητήσει οικονομικούς συμπαίκτες, τι θα κάνει με την ομάδα αφού είναι φανερό ότι το πολυτελές και ακριβό φετινό ρόστερ θέλει ριζική αναδιάρθρωση, ποια στάση θα κρατήσει ο Άρης σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που καθημερινά μεταβάλλεται και αν τελικά έχει αποφασίσει -και με ποιο τίμημα -να παραχωρήσει την ΠΑΕ εφόσον εμφανιστεί ένα μεγαλύτερο πορτοφόλι από το δικό του.

Κυρίως να αποσαφηνίσει πως οραματίζεται ο ίδιος στο μυαλό του τον Άρη της επόμενης μέρας αφού για το πώς τον θέλει ο κόσμος του και ονειρεύεται τα δύσκολα πέντε τελευταία χρόνια να τον δει, είναι ξεκάθαρο. Μεγάλο, οικονομικά δυνατό, ικανό να διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x