Αλέξης Σαββόπουλος

Ο χθεσινός ήταν ο κανονικός Άρης

Ο Άρης το έχουμε πει από την αρχή της φετινής σεζόν που ξεκίνησε νωρίς φέτος, είναι ομάδα με δυνατότητες για να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Όσο κακός είναι αυτός ο Παναθηναϊκός (και είναι όντως χάλια), βλέποντας το ματς του Άρη στο Βόλο και στο καπάκι το χθεσινό, καταλαβαίνεις εύκολα το εξής. Ότι ο κανονικός Άρης ήταν ο χθεσινός και εκείνος του Πανθεσσαλικού… κάτι άλλο αφύσικο. Στο Βόλο ανόρεκτος, μπλαζέ, κουρασμένος, χωρίς ιδέες, διάθεση και ένταση στο παιχνίδι του.

Χθες το βράδυ, ορεξάτος, γεμάτος διάθεση, πρώτος στις μπάλες και τις μονομαχίες, συγκεντρωμένος και κυνικός στο σκοράρισμα. Από τη στιγμή που η ποιότητα του ρόστερ είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, η ομάδα είναι καλά δουλεμένη και γυμνασμένη από τον προηγούμενο προπονητή, τα πάντα εξαρτώνται από την διάθεση των παικτών.

Σίγουρα παίζει ρόλο και ο παράγοντας Βικελίδης αφού σε αυτό το γήπεδο ο Άρης μεταμορφώνεται αλλά τόσο διαφορετική εικόνα, χωρίς μάλιστα να έχει έρθει καινούργιος προπονητής που είθισται να αλλάζει την ψυχολογία, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ο Τόλης Τερζής δούλεψε καλά το ματς στο μυαλό του, έδειξε διαβασμένος ακόμη και στο 3-4-2-1 του Δώνη και έκανε αυτά που έπρεπε, χωρίς να πάει σε εξεζητημένες επιλογές ή αλλαγές προσώπων. Δικαιώθηκε με την επιλογή να πάει τον Φετφατζίδη από αριστερά με συνέπεια αυτός να εκθέσει τον Γιόχανσον και να μετατοπίσει τον Ντιγκινί δεξιά που είναι καλύτερος αμυντικός (αφήνοντας στον πάγκο τον Μαντσίνι) ώστε να δίνει τις μάχες με τον Ινσούα, όπως και να το να βάλει για 60΄ τον Γκάμα που ξέρει να κρατάει μπάλα και να παίζει απλά.

Το πρώτο γκολ του Φετφατζίδη απλούστευσε τη διαδικασία. Ο Άρης αυτομάτως μαζεύτηκε στο μισό γήπεδο, άφησε τους ακίνδυνους στόπερ του Παναθηναϊκού να κουβαλούν την μπάλα και να παίζουν παράλληλα και πιέζοντας τους «κακούς» μέσους του, έκλεβε μπάλες, τιμωρώντας την ομάδα του Δώνη στο ανοικτό γήπεδο με άξονες τους εκπληκτικούς χθες Φετφατζίδη και Ντιγκινί, τον ακούραστο Ιντέγιε που έκανε… σεφτέ και τον Βέλεθ που απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός είναι για αυτή την ομάδα και όχι μόνο για το γκολ ποίημα που βάζει άλλα κυρίως γιατί εξαφάνισε τον Μακέντα. Αν με ρωτούσατε θα ήταν ο πρώτος που θα του ανανέωνα το συμβόλαιο σήμερα…

Ο Άρης το έχουμε πει από την αρχή της φετινής σεζόν που ξεκίνησε νωρίς φέτος, είναι ομάδα με δυνατότητες για να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Κέρδισε ηρεμία και αυτοπεποίθηση από την εμφατική χθεσινή νίκη και από την επιλογή του προπονητή θα φανεί πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Ο Άρης δεν θέλει τεράστιες αλλαγές από τον προπονητή που θα έρθει. Αυτός που θα αναλάβει μετά την Τούμπα οφείλει απλά να δώσει μια συνέχεια σε αυτό που δημιουργήθηκε, να λειτουργήσει ορθολογικά και να διαχειριστεί τα αποδυτήρια. Τα υλικά υπάρχουν.

Ένας προπονητής με την ευφυΐα του Κίκε Ερνάντεθ χρειάζεται που πήρε το 2007 μια ομάδα με φοβερό ταλέντο και κάνοντας τα απλά την έφτασε στην 4η θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x