Γιώργος Ζαχαριάδης

Άλλη κλάση η Φιορεντίνα, αλλού ο ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη διαφορά κλάσης ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τον ΠΑΟΚ, που ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ιταλική ομάδα.

Η εικόνα της ομάδας που δεν μπορεί να συναγωνιστεί μια πολύ καλύτερης ποιότητας αντίπαλο, ήταν ακριβώς αυτή που έδειξε ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, κόντρα στη Φιορεντίνα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Μια σκάλα παραπάνω ήταν οι Ιταλοί, όσες απουσίες κι αν είχαν. Και το κακό με τον ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν μπήκε με το… μαχαίρι στο στόμα. Έλειπαν πολλά από τα στοιχεία που μας συνήθισε τελευταία και αυτό, της αποφασιστικότητας και τους πάθους, ήταν το πιο πολύτιμο. Χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει σε μια επιτυχία.

Από νωρίς οι Ιταλοί έδειξαν δεν αστειεύονται. Δεν είχαν διάθεση για… πολλά. Ήθελαν να φτάσουν σε μια καθαρή νίκη κι όταν βρήκαν τον τρόπο, δεν χαρίστηκαν.

Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ έδινε συνεχώς δικαιώματα και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, δεν ήταν καθόλου πειστικός στην οργάνωση του παιχνιδιού παίζοντας μέσα στο σπίτι του.

Χαμένος στο κέντρο του γηπέδου, άνευ σχεδιασμού που θα τον οδηγούσε μια οργανωμένη επίθεση και τελικά, μηδέν εις το πηλίκο… Δεν απείλησε τον αντίπαλο, ίσα ίσα για να νοιώσει πίεση, για να αντιληφθεί ότι δεν είναι εύκολη βραδιά, αλλά, θα πρέπει να ματώσει για να κερδίσει.

Η αναγκαστική αλλαγή του Σκόνδρα, μπορεί να υποχρέωσε τον Άγγελο να σπαταλήσει μια αλλαγή από νωρίς, την οποία ίσως να μην είχε επιλέξει, ωστόσο, δεν αποτελεί δικαιολογία για οτιδήποτε που αφορά στην εξέλιξη του αγώνα.
Ο Βίτορ κι ο Κατσικάς δεν ήταν παρόντες, το κέντρο με τον Κάτσε απλά να γράφει χιλιόμετρα δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στο παιχνίδι και η επιθετική γραμμή ήταν αποκομμένη.

Η προσθήκη του Γκολάσα (στα αριστερά) στο δεύτερο μέρος ήταν μια ελπίδα για να στρώσει η κατάσταση. Ο Γκουδράδο ήταν επικίνδυνος όσο και οι προκάτοχοί του, ο Γλύκος είχε δουλειές με φούντες και μόνο στο τέλος, χωρίς να προκύψει κάτι σπουδαίο (παρά την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής με τον Παπαδόπουλο), ο ΠΑΟΚ πίεσε. Αυτό ήταν όλο. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να εισπράττει κάτι σημαντικό από τις αναμετρήσεις με τη Φιορεντίνα (και σε 15 μέρες στο Αρτέμιο Φράνκι). Η υπόθεση πρόκριση είναι κάτι που θα αναζητήσει κόντρα στους άλλους δύο αντιπάλους μόνο με θετικά αποτελέσματα. Και κυρίως, με νίκη μέσα στη Λευκορωσία, στο Μινσκ, όπου η Γκινγκάμπ έφερε ισοπαλία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x