Βαγγέλης Νεραντζιάς

Άλλος πρέπει να φύγει από την Ευρωλίγκα και όχι ο Παναθηναϊκός…

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ανάγκη τον Παναθηναϊκό και κανέναν Μπερτομέου. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Σε κάποιες περιπτώσεις τα λόγια είναι περιττά και αυτό ισχύει για τη διαιτησία του τρίτου προημιτελικού στην Μαδρίτη ανάμεσα στην Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό. Να μιλήσουμε για το αγωνιστικό σκέλος, για τα κενά διαστήματα των πράσινων, για το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο. Ναι να μιλήσουμε. Αλλά όταν οι υποδείξεις των διαιτητών αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της εμπάθειας, τότε αναπόφευκτα οι πρωταγωνιστές περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά για να αποδείξουμε αυτό που βλέπουν όλοι, δηλαδή μια διοργανώτρια Αρχή που εξαντλεί την αυστηρότητα της απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο στο κομμάτι της διαιτησίας αλλά συνολικά. Φυσιολογική είναι και η αγανάκτηση όλων των Παναθηναϊκών με αυτά που βλέπουν.

Η Ευρωλίγκα δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα και με τη στάση της απέναντι στο τριφύλλι ενισχύει το δίκιο των πράσινων για την άνιση αντιμετώπιση, τώρα το βλέπει όλη η Ευρώπη εκτός από κάποιους που σφυρίζουν αδιάφορα, τόσο εκτός, όσο και εντός συνόρων. Βέβαια αυτοί που χαίρονται για τέτοιες ήττες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ξέρουν ότι όταν έρθει η ώρα η αδικία θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα…

Είναι δεδομένο ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί αλλά γιατί να φύγει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα; Όχι κύριοι άλλος πρέπει να φύγει… Όταν σε τρία από τα γήπεδα που διεξάγονται προημιτελικοί για τη πρόκριση στο Final 4 γιουχάρεται ο ύμνος της διοργάνωσης κάτι δεν πάει καλά. Μετά το ΟΑΚΑ, σειρά πήρε το Κάουνας όπου η γιούχα πήγε σύννεφο πριν το τρίτο ματς με τον Ολυμπιακό. Ανάλογη ήταν η κατάσταση στην Βιτόρια, όπου οι φίλοι της Μπασκόνια εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τις διαιτησίες στα πρώτα δύο παιχνίδια με την Φενέρ στην Πόλη.

Όχι κύριοι το πρόβλημα δεν είναι του Παναθηναϊκού. Αν κάποιος πρέπει να φύγει αυτός δεν είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά ο διοικητικός ηγέτης της διοργάνωσης. Ο Μπερτομέου δεν θα λείψει από κανέναν(σ.σ. καλά η αλήθεια είναι ότι θα λείψει από μερικούς…) αλλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν τον έχει ανάγκη. Η Ευρώπη είναι γεμάτη τεχνοκράτες, ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό όμως με την δυναμική και την ιστορία του δεν θα βρει η Ευρωλίγκα.

Από τη στιγμή που η αμφισβήτηση στο διαιτητικό κομμάτι είναι καθημερινότητα και οι δεσμεύσεις στις ομάδες για καλυτέρους όρους στο οικονομικό κομμάτι έμειναν στα λόγια, γιατί να μην δοκιμαστεί κάτι διαφορετικό;

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Καταλανός στηρίζεται από έναν κορμό ομάδων, αλλά αυτοί oi Σύλλογοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι αν «ηττηθεί» ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη κόντρα η ήττα θα είναι και δική τους και θα την βρουν μπροστά τους.

Για το αγωνιστικό κομμάτι μόνο δύο λόγια. Είναι βέβαιο ότι ο εγωισμός του Παναθηναϊκού έχει πληγεί. Είναι δεδομένο ότι τη Παρασκευή όλοι παίκτες και προπονητές θα κάνουν κατάθεση ψυχής. Όμως εδώ που φτάσαμε και σε αυτό το επίπεδο που όλα παίζονται στη λεπτομέρεια το ζήτημα είναι αν θα αφήσουν την ομάδα του Πασκουάλ να διεκδικήσει τη πρόκριση. Να είστε σίγουροι πάντως ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει τα πάντα μέσα στο παρκέ για να ξαναφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ και αν αυτό συμβεί θα μιλάμε για μια… άλλη ιστορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x