F1

Αλόνσο: «Διασκεδάζω περισσότερο μακριά από την F1»

Καυστικές ήταν οι δηλώσεις του Ισπανού οδηγού της McLaren όσον αφορά την καριέρα του και τα πλάνα του για την ερχόμενη σεζόν.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον κόσμο της Formula 1. Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο BBC μίλησε για τα σχόλια που ακούγονται για τον ίδιο αλλά και για τα μελλοντικά του πλάνα.

«Συνεχώς διαβάζω σχόλια που λένε ότι σταματάω επειδή δεν είμαι ανταγωνιστικός, κάτι το οποίο ισχύει εν μέρει. Αν νικούσα μερικούς αγώνες θα συνέχιζα, αλλά πλέον δεν διασκεδάζω εδώ όσο σε άλλους αγώνες. Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεται ο κόσμος για εμένα, νιώθω τυχερός και ευλογημένος για όσα έχω πετύχει».

Γεγονός είναι πως τα τελευταία πέντε χρόνια το Αλόνσο δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο ούτε μία φορά, γεγονός που πιθανώς να ωφείλεται στο ότι δεν οδηγεί ανταγωνιστικά μονθέσια.

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Προφανώς εμπιστεύομαι πάρα πολύ την ομάδα μου και οποιοδήποτε καινούργιο πρότζεκτ μου προτείνουν. Με την McLaren δεν μπόρεσα να καταφέρω κάτι τα τελευταία χρόνια αλλά παρά τις αποτυχίες συνέχισα να προσπαθώ και να αγωνίζομαι.»

Ο Ισπανός οδηγός σχολίασε και το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα αλλά δεν έχει ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου στην τελευταία του σεζόν στην Formula 1:«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι 8ος και γνωρίζω πως δεν μπορώ να διεκδικήσω έναν ακόμη τίτλο, δεν έχω σκοπό να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο».

Τον τελευταίο καιρό ο Αλόνσο ασχολείται παράλληλα και με τους αγώνες του LeMans, ενώ έχει νικήσει και στο τελευταίο 24ωρο ράλι που διεξήχθη πριν το καλοκαίρι. Όποια και αν είναι η επιλογή του, το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίζει να χαρίζει όμορφες στιγμές, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x