Στίβος

Αμερικανίδα ολυμπιονίκης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους

Ο χρυσή ολυμπιονίκης των Αγώνων του Ρίο, Μπριάνα Ρόλινς, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους επειδή δεν παρουσιάστηκε για αντί – ντόπινγκ κοντρόλ.

Ο Μπριάνα Ρόλινς, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, «πλήρωσε» τους τρεις χαμένους ελέγχους αντ ί- ντόπινγκ με τιμωρία αποκλεισμού ενός έτους.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια δεν παρουσιάστηκε για έλεγχο στις 27 Απριλίου 2016 λόγω... πτήσης, ενώ έχασε άλλους δύο στις 13 και στις 27 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, επειδή δεν ενημέρωσε την Ομοσπονδία πως θα λείπει!

Η ίδια δήλωσε στενοχωρημένη για το γεγονός και αποδέχτηκε την ποινή και το λάθος της, λέγοντας πως δεν είχε καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα δήλωσης του τόπου που θα βρισκόταν στις 13 και 27 Σεπτέμβρη!

Παρ’ όλα αυτά, η Ρόλινς θα κρατήσει το χρυσό μετάλλιο του Ρίο μιας και η τιμωρία της έχει αναδρομική ισχύ από τις 27 Σεπτεμβρίου 2016, όταν έχασε δηλαδή τον τελευταίο έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος της USADA δήλωσε πως «είναι μια δύσκολη περίπτωση, καθώς η Ρόλινς δεν είχε δώσει ποτέ δείγματα οποιασδήποτε παράβασης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x