Μαχητικά Αθλήματα

Αμίρ Καν: «Σέβομαι τον Πακιάο, αλλά μπορώ να τον νικήσω»

Αμφότεροι έχουν προσφάτως επιστρέψει στην ενεργό δράση και ο Καν εύχεται να αναμετρηθούν σύντομα μεταξύ τους

Έπειτα από διάστημα απουσίας 2 ετών από τα ρινγκ, ο Αμίρ Καν επέστρεψε εντυπωσιακά τον περασμένο Απρίλιο στην ενεργό δράση, βγάζοντας νοκ-άουτ μέσα σε μόλις 39 δευτερόλεπτα τον Φιλ Λο Γκρέκο και τώρα δηλώνει πως επιθυμεί να αγωνιστεί ενάντια στον Μάνι Πακιάο.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες κιλών, πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Σάμιουελ Βάργκας στις 8 Σεπτεμβρίου στο Μπέρμινγκχαμ, αλλά ήδη το μυαλό του βρίσκεται σε μιά ενδεχόμενη μάχη ενάντια στον φιλιππινέζο θρύλο.

Παρότι τους δύο συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας, οι οποίοι δημιουργήθηκαν όταν αμφότεροι προπονούνταν στο περίφημο «Wild Card Gym» του Φρέντι Ρόουτς στο Λος Άντζελες, ο Καν υποστηρίζει ότι αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο, ενώ μάλιστα επεσήμανε πως θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει τον «pacman».

«Κάποιες φορές χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τον φίλο σου. Ορισμένες στιγμές πρέπει να βάλεις τη φιλία στην άκρη, άλλωστε πρόκειται για ένα επάγγελμα. Όταν λοιπόν αφορά τη δουλειά, πρέπει να βάζεις τα υπόλοιπα στην άκρη και να συνεχίζεις».

«Προπονούμουν στο πλάι του για χρόνια, αλλά μερικές φορές οι φίλοι πρέπει να αγωνιστούν ο ένας εναντίον του άλλου. Πιστεύω ότι θα ήταν ένας εκρηκτικός αγώνας».

«Αυτά που έχει πετύχει στην πυγμαχία, αποτελούν σπουδαία επιτεύγματα για το άθλημα. Άρα οφείλεις να τον σέβεσαι για όλα αυτά, απλά κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίσεις τον φίλο σου προκειμένου να φτάσεις στην κορυφή. Τον σέβομαι, αλλά γνωρίζω πως μπορώ να τον νικήσω».

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραμούζας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x