Γιώργος Ζαχαριάδης

Αν δεν το πάρει φέτος ο ΠΑΟΚ, τότε πότε;

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που αποκτά ρυθμό πρωταθλητή, που για να χάσει τελικά τον τίτλο θα πρέπει να αυτοκτονήσει και τον Ολυμπιακό που βολοδέρνει με τις… κόκκινες φανέλες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

zahariadis@hotmail.com


Ο ΠΑΟΚ με μια τελική στο «90 και», ένα οφ σάιντ (του Πρίγιοβιτς), που αν το έδινε ο Καμπούρης θα τον πήγαιναν καροτσάκι μέχρι την πόρτα του σπιτιού του, φεύγει νικητής από το Καραϊσκάκη.

Καλά, ο Ολυμπιακός δεν ήταν εκεί. Και οι τελικές του, που έφυγαν στα περιστέρια ή που σταμάτησαν στον Πασχαλάκη, χωρίς να έχει κάνει δα και την εμφάνιση του αιώνα, όχι ότι αποδεικνύουν κάτι σπουδαίο.

Να σας πω την αλήθεια, δεν θυμίζει τίποτε καλύτερο ο φετινός Ολυμπιακός, από εκείνο τον περσινό που γελούσαν και τα

κάγκελα μαζί του. Δηλαδή, και με την ΑΕΚ να μην είναι τίποτε καλύτερο, μου φαίνεται ότι μπορεί κάποιος να απειλήσει τον ΠΑΟΚ και θα τελειώσει πρώτος και με το νόμο το φετινό πρωτάθλημα.

Καλοί μου άνθρωποι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει θέλξει με τις φετινές του εμφανίσεις. Αν πρέπει να κρατήσει κανείς ένα πράγμα, μετά από τη νίκη, είναι ότι θα πρέπει να δει αυτός ο… «they stole us», γιατί δεν είναι μόνο να κερδίζεις τα παιχνίδια. Ναι, το αποτέλεσμα μετρά. Αλλά, αν δούμε και λίγο μπαλίτσα από το υποτιθέμενο καλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ, θα είναι το καλύτερο και θα το συζητούμε για χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ για να χάσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω – κάτω. Θα πρέπει να επιστρατευθεί όλος ο συρφετός των διαιτητών που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς να μεταμορφώνουν τις ομάδες και να τους χαρίζουν τα πρωταθλήματα.

Κι ο ΠΑΟΚ πήρε και θα πάρει από τη διαιτησία. Θα πάρει πέναλτι, θα τον κόψουν με οφ σάιντ, θα τον κρατήσουν στη περιοχή του επειδή θα τον σημαδεύουν με φάουλ,

Θα έρθουν μέρες που θα πάρει τα κουκούτσια, θα έρθουν άλλες μέρες που θα σημειώσει γκολ από οφ σάιντ. Θα έχει, όμως, αποδείξει ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο μικρές λεπτομέρειες, διότι θα έχει πείσει –και το έχει κάνει

ήδη- ότι ακόμη και στις χειρότερες μέρες του, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ τους έχει…

κι όταν αντιμετωπίζει ομάδα που παίζει μπαλίτσα και δεν αναλώνεται σε σέντρες που αποκρούονται εύκολα, όπως χθες με τον Ολυμπιακό, θα έχει ένα πρόβλημα. Αλλά, ποιες είναι αυτές οι ομάδες

Δεν ξέρω αν ποτέ μέσα στην τρέλα της πίεσης θα βρει το δρόμο του ο Ολυμπιακός ή αν η ΑΕΚ γίνει ομαδάρα με παίκτες δεύτερης κλάσης για να κοντράρουν τελικά τον ΠΑΟΚ ακόμη και σε στιγμές που δεν ανταποκρίνεται επαρκώς ή δεν έχει γενική την καλύτερή του απόδοση.

Μέχρι τώρα, στο μικρό δείγμα που υπάρχει, έχει κερδίσει μεγάλο προβάδισμα και έχει κάνει τα πιο σπουδαία βήματα για να αποκτήσει ρυθμό, να τελειώσει με επιτυχία ένα μεγάλο και δύσκολο κομμάτι της σεζόν με ένα σωρό αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας.

* Ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Ολυμπιακό; Καλά, δεν ήταν μόνος του. Ο Κρέσπο δεν κέρδισε μια μάχη στα ψηλά, αλλά, ήταν κι αυτός εκεί. Λέμε τώρα…

* Φυσικά δεν ήταν ο Ολυμπιακός από μόνος του αναποτελεσματικός. Τον… βοήθησε ο ΠΑΟΚ.

* Αλλά, κι αυτό με την αμυντική λογική του δευτέρου μέρους, είναι και λίγο τύχη. Η τύχη γενικά είναι υπόθεση του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x