Επικαιρότητα

Αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου η δίκη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο

Τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αιματηρή τζιχαντιστική επίθεση στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

Αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου η δίκη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο, του μοναδικού εν ζωή τρομοκράτη που αιματοκύλισε μαζί με τους συνεργούς του, το Παρίσι, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, το Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γάλλος υπήκοος Μαροκινής καταγωγής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου, οι οποίες άφησαν πίσω τους 130 νεκρούς, επέστρεψε στο Βέλγιο και για μήνες κρυβόταν από τις αρχές οι οποίες τελικά τον εντόπισαν τον Μάρτιο του 2016. Τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μεγάλη αιματηρή τζιχαντιστική επίθεση στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

Ο Αμπντεσλάμ κανονικά θα δικαζόταν στις 19 Δεκεμβρίου αλλά προσέλαβε νέο δικηγόρο ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπόθεση του πελάτη του. Ο Αμπντεσλάμ δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.

Ο Σαλάχ Αμντεσλάμ θα δικαστεί στο Βέλγιο για τη φερόμενη εμπλοκή του στην ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, στο Μόλενμπεκ, τρεις μέρες πριν τη σύλληψή του κοντά στο πατρικό του σπίτι.

Για τις επιθέσεις στο Μόλενμπεκ στις 19 Μαρτίου του 2016 αντιμετωπίζει κατηγορίες για οπλοχρησία, οπλοκατοχή, απόπειρα δολοφονίας και τρομοκρατικές ενέργειες ενώ για τις επιθέσεις στη Γαλλία αντιμετωπίζει σωρεία άλλων κατηγοριών.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x