Επικαιρότητα

Ανακαλύφθηκε «ιουράσια λεωφόρος» στην Αυστραλία

Ερευνητές και Παλαιοντολόγοι των Πανεπιστημίων QueensLand και James Cook της Αυστραλίας ανακοίνωσαν πως ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες διατηρημένα ίχνη δεινοσαύρων

Ερευνητές και Παλαιοντολόγοι των Πανεπιστημίων QueensLand και James Cook της Αυστραλίας προχώρησαν σήμερα με κάθε επισημότητα στην ανακοίνωση πως ανακαλύφθηκε ένα σημείο στη χερσόνησο Dampier στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες διατηρημένα ίχνη δεινοσαύρων, ηλικίας 130 εκατομμυρίων ετών.



Στη ν ανακοίνωσή της ομάδα παλαιοντολόγων αναφέρεται μάλιστα σε μία «ιουράσια λεωφόρο» από την οποία πέρασαν πριν από εκατομμύρια χρόνια πολλά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων.



Οι αναλύσεις και οι έρευνες διήρκεσαν 5 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 μέχρι και το 2016 και αποκάλυψαν πως στο συγκεκριμένο τμήμα της χερσονήσου έχουν αφήσει κυριολεκτικά το ίχνος τους κάποιοι από τους σημαντικότερους δεινοσαύρους. Σημειώνεται πως η «ιουράσια λεωφόρος» έχει μήκος 25 χιλιομέτρων.

Ο επικεφαλής των ερευνών Dr Steven Salisbury χαρακτήρισε τα ευρήματα ως κάτι μοναδικό και σημείωσε «Υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες ίχνη εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να ταυτοποιήσουμε τα 150 και να τα αποδώσουμε σε 21 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων. Ανάμεσα στα ίχνη υπάρχει και η μοναδική απόδειξη πως το είδος του Στεγόσαυρου έζησε στην Αυστραλία».



Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x