Βόλεϊ

Ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην Ευρώπη ο Πορφύρας

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βόλεϊ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα αγωνιστεί επίσημα ο Πορφύρας.

Τη συμμετοχή του στο Challenge Cup βόλεϊ γυναικών της επόμενης περιόδου επιβεβαίωσε ο Πορφύρας. Η πειραϊκή ομάδα ανακοίνωσε πως αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση της ΕΟΠΕ και θα κάνει παρέα σε Ολυμπιακό και ΑΟ Θήρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Είχαμε, μόλις, πέντε μέρες στη διάθεσή μας, ώστε να αποφασίσουμε εάν θα αποδεχτούμε την πρόκληση συμμετοχής στο CEV Challenge Cup, εκεί όπου από την Ελλάδα δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν μόνον ο Ολυμπιακός και ο ΑΟ Θήρας.

Έπρεπε να "ζυγίσουμε" και να υπολογίσουμε μία σειρά από παραμέτρους και κρίνοντας με ρεαλισμό και όχι με το συναίσθημα, αποφασίσαμε να πούμε "ναι" και, έτσι, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πορφύρα, έκτη στη σεζόν 2018-19 στην Α1, θα πάρει μέρος στο CEV Challenge Cup, παίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη και εκπροσωπώντας, επίσης, "παρθενικά", στα 62 χρόνια από την ίδρυση του, το σύλλογό μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Γιατί δεχτήκαμε; Πριν από όλα, φαίνεται ότι το αξίζει η προσπάθεια που, συνολικά καταβάλλεται στο βόλεϊ του Πορφύρα από την ημέρα που συστάθηκε, το 1991, και ειδικότερα από τη σεζόν 2006-2007, όταν άρχισε να πρωταγωνιστεί, συστηματικά, πρώτα στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ (σημερινή Β΄ Εθνική) και στη συνέχεια στην Α2 Εθνική, φτάνοντας να ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή του στην Α1, έχοντας κατακτήσει από το 2008, 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, περνώντας "δια πυρός και σιδήρου".

Κατά δεύτερον, με αυτήν την όμορφη, αλλά και επικίνδυνη πρόκληση, θέλουμε να ανοίξουμε τους ορίζοντες του τμήματός μας, ώστε να πάψει να είναι "η αρχή του ενός".

Ήδη, η Ακαδημία αναδιοργανώθηκε με τη δημιουργία τεσσάρων Επιτροπών (Κανονισμών, Τεχνική, Οικονομική, Μεταγραφών), δίχως να μετέχει σε καμία από αυτές ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βόλεϊ και Αντιπρόεδρος του συλλόγου, που θα έχει μόνον συμβουλευτικό ρόλο.

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή, εφόσον αξιοποιηθεί παραγωγικά, θα βοηθήσει, ώστε να φανεί πόσοι και ποιοί θέλουν, εν τέλει, να συμβάλλουν με όποιον τρόπο, ενώ θα εκπαιδευτούν παράγοντες και στελέχη.

Εάν δεν σταθεί δυνατό να έλθουν κοντά μας "νέοι παίκτες", τότε απλά αυτό που κάνουμε, αυτό το οποίο προσφέρουμε, δεν απασχολεί άλλους, οπότε δεν χρειάζεται κιόλας να συνεχίζουμε τη "ζητιανιά", ρισκάροντας καθημερινά την υγεία και την αξιοπρέπεια μας.

Ρίσκο υπάρχει. Ασφαλώς. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο, όταν εμπιστευόμαστε μία ξένη αθλήτρια από την άλλη άκρη του κόσμου ;
Καλύτερα να τολμήσουμε με μία εμπειρία που μπορεί να μην είχαμε ποτέ άλλοτε, παρά να μένουμε στη μίζερη διαχείριση μιας θνησιγενούς πραγματικότητας με, εν τέλει, απαξιωμένη προοπτική.

Ελάτε να βοηθήσετε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές.

Μία ομάδα γειτονιάς, φτάνει τόσο ψηλά πλέον όσο καμία άλλη αντίστοιχη δεν έφτασε ποτέ. Η παρουσία του Πορφύρα θα πρέπει να δίνει δύναμη σε όλους και όλες και στέλνει μηνύματα.

Για τους ανησυχούντες, μία διαβεβαίωση: Αφού το αποφασίσαμε, θα τα καταφέρουμε.

Και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Ε.Ο.ΠΕ. (τους κυρίους Γιώργο Καραμπέτσο, Περικλή Μπακοδήμο, Νίκο Σοφιανό), γιατί μας βοήθησαν άμεσα με κάθε πληροφορία που τους ζητήσαμε και κυρίως στον Ολυμπιακό, καθώς, ο Μιχάλης Κουντούρης, ο Νίκος Κατσιούρας και ο Νίκος Μαντούβαλος, απέδειξαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ότι αγαπούν, στηρίζουν και σέβονται τον συμπολίτη τους Πορφύρα.

Χωρίς τον Ολυμπιακό, Ευρώπη γιοκ για τον Πορφύρα.

Αυτή η, ευρωπαϊκή συμμετοχή του Πορφύρα ανήκει σε όλον το σύλλογό μας, όπως και σε όλες τις αθλήτριες, κάθε ηλικίας, που αγωνίστηκαν στο βόλεϊ του Πορφύρα, έστω για ένα λεπτό, ειδικά σε εκείνες που στεναχωρήσαμε, ταλαιπωρήσαμε ή αδικήσαμε.
Πριν από τέσσερα χρόνια, είπαμε "ναι" στην Α1 και δικαιωθήκαμε.

Εάν δούμε, ΟΛΟΙ, την Ευρώπη ως ευκαιρία, θα δικαιωθούμε και τώρα.

Πάμε Πορφύρα να γράψουμε, πάλι, ιστορία»!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x