Στίβος

Ανακοίνωσε τους υποψήφιους κορυφαίους σε άνδρες και γυναίκες ο ΣΕΓΑΣ

Με την κατηγορία ανδρών/γυναικών ολοκληρώνονται οι ψηφοφορίες για την ανάδειξη των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών στίβου για το 2017 από τον ΣΕΓΑΣ.

Οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού θα επιλέξουν τους καλύτερες σε καθεμία από τις δύο κατηγορίες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Ιανουαρίου και οι σχετικές βραβεύσεις θα γίνουν στην ετήσια γιορτή της ελληνικής ομοσπονδίας για τους κορυφαίους της χρονιάς.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 14/1.

Άνδρες
Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 110 μ. εμπ.
Συμμετείχε σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Λονδίνο, όπου έτρεξε στον προκριματικό. Στη διάρκεια της σεζόν, διένυσε την απόσταση σε 13.42.

Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος ΓΣ) 200 μ.
Έφτασε έως τον ημιτελικό των 200 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, έχοντας τρέξει στον ημιτελικό σε 20.37. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων διένυσε την απόσταση σε 20.33, που είναι ο καλύτερος χρόνος του για το 2017. Στη διάρκεια της σεζόν βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 100 μέτρα (10.16).

Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος ΓΣ) Επί κοντώ
Μπορεί ο τραυματισμός να μην του επέτρεψε να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, ωστόσο νωρίτερα στη σεζόν είχε φροντίσει να βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους. Η κορυφαία στιγμή της χρονιάς για εκείνον ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στο Βελιγράδι με 5.85, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Γυναίκες
Μαρία Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός ΑΟ) 200 μ.
Σε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας της κατάφερε να τρέξει την απόσταση σε 22.60 στη Λιλ. Σε μια κούρσα, όπου τερμάτισε νικήτρια, όμως, δεν λειτούργησε το ηλεκτρονικό χρονόμετρο. Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο του Λονδίνου, όπου έφτασε έως τον ημιτελικό των 200 μέτρων (23.21).

Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) Τριπλούν
Για άλλη μία χρονιά κατάφερε να βρει το δρόμο προς το βάθρο των νικητών σε διοργάνωση κλειστού, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Το καλοκαίρι ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ, ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όπου περιορίστηκε σε συμμετοχή στον τελικό.

Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) Επί κοντώ
Ήταν αναμφίβολα η καλύτερη χρονιά της καριέρας της, μέχρι την επόμενη. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού, νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League, κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ με 4,91. Παράλληλα, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης, ενώ ήταν μέσα στην τελική τριάδα για την αντίστοιχη θέση και στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x