Τις έξι υποψήφιες χώρες για την ανάληψη των διοργανώσεων των Παγκοσμίων Κυπέλλων μπάσκετ το 2019 και το 2023 έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA.

Συγκεκριμένα, αυτές είναι η Κίνα, η Γερμανία είτε μόνη της, είτε μαζί με τη Γαλλία, οι Φιλιππίνες, το Κατάρ και η Τουρκία. Από αυτές μόνο οι Φιλιππίνες το 1978 και η Τουρκία το 2010 έχουν φιλοξενήσει, κατά το παρελθόν, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη συνέλευση της FIBA που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Ιουνίου του 2015, θα ανακοινωθεί επίσημα η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ενώ για αυτό του 2023 ίσως η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοινώσει κάποια από τις υπόλοιπες χώρες ή αποφασίσει να παρατείνει τη διαδικασία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έξι χώρες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να διοργανώσουν το μεγαλύτερο τουρνουά μπάσκετ στον κόσμο. Η δέσμευση για την ανάπτυξη του μπάσκετ και τη φιλοξενία αγώνων υψηλού επιπέδου είναι κάτι που το θέλουν όλες», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάτρικ Μπάουμαν.

Στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά 32 ομάδες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης