Τένις

Αναποφάσιστος για το διπλό στο Ρίο ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έχει αποφασίσει ακόμα πόσα μετάλλια θα διεκδικήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο διπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 αλλά και το αργυρό σε αυτούς του Λονδίνου το 2012, ο Ρότζερ Φέντερερ παρουσιάζεται αναποφάσιστος για το αν θα συμμετάσχει σε διπλό και στο Ρίο.

Ο 34χρονος Ελβετός σταρ εκτός δραματικού απροόπτου θα συμμετάσχει για τελευταία φορά στη διοργάνωση και σίγουρα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό.

Από κει και έπειτα αν τελικά «ψηθεί» και για το διπλό τον περιμένει η Μαρτίνα Χίνγκις σε ένα δίδυμο «φωτιά».

«Δεν έχω αποφασίσει αν θα παίξω διπλό και μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς, εκτός από το απλό», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στη Ζυρίχη, με αφορμή την επιστροφή του στο τουρνουά του Ρότερνταμ τον προσεχή Φεβρουάριο. «Έχω μιλήσει με τον Σταν Βαβρίνκα και τη Μαρτίνα Χίνγκις για τα σχέδιά τους και θα πρέπει να αποφασίσω αν θα κυνηγήσω πολλαπλά μετάλλια ή θα πάω για το χρυσό στο απλό. Μάλλον θα αποφασίσω μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Ο Φεντ ομολόγησε ότι περνάει καλύτερα στα μικρά τουρνουά... «Στα Grand Slam η προσοχή δεν είναι η ίδια. Ναι, είναι ενθουσιασμένοι στο Wimbledon ή τη Νέα Υόρκη, αλλά η ενέργεια είναι διαφορετική σε ένα μικρό τουρνουά. Γι' αυτό απολαμβάνω περισσότερο τα μικρά τουρνουά, είναι πιο κλειστά, προσωπικά και προσπαθώ να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερα 250άρια και 500άρια μπορώ. Δεν θέλω να πω ότι είναι πιο διασκεδαστικά, αλλά είναι πολύ ξεχωριστά».

Για το αν θα είναι η τελευταία συμμετοχή του στην ολλανδική διοργάνωση; «Δεν ήξερα το 2012 ή το 2013 αν θα έπαιζα ξανά στο Ρότερνταμ και τώρα ισχύει το ίδιο πράγμα. Δεν τη βλέπω ως την τελευταία μου φορά, όμως θα μπορούσε να είναι. Ποτέ δεν ξέρεις. Αυτή τη στιγμή έχω διάθεση και κίνητρο να παίξω. Θα απολαύσω εκείνη την εβδομάδα και δεν θα σκεφτώ το μέλλον και ελπίζω να μην είναι η τελευταία μου φορά».

Αφού έπλεξε το εγκώμιο του πρώην τενίστα Ρίτσαρντ Κράιτσεκ, που είναι διευθυντής του τουρνουά, ο Ρότζερ ρωτήθηκε αν θα αναλάμβανε έναν τέτοιο ρόλο μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του. «Ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ δεν το έχω σκεφτεί πολύ, παρόλο που έχουμε τουρνουά στη Βασιλεία, όπου ήμουν ball boy. Υπήρχε μια σκέψη μερικά χρόνια πριν αλλά όχι πλέον, να αναλάμβανα κάποια στιγμή το τουρνουά. Αλλά δεν ενδιαφέρομαι πλέον πραγματικά. Το να ασχολείσαι με το τένις είναι πολύ ωραίο και υπάρχουν διάφοροι τρόποι, πέρα από το να αγοράσεις ή να γίνεις διευθυντής ενός τουρνουά».



Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαρκαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x