Επικαιρότητα

Ανασκευάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το γκολφ Αφάντου

Ο σάλος που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει 10.000 στρέμματα αρχαιολογική έκταση στο γκολφ Αφάντου, έχει και συνέχεια.

Το Υπουργείο εξέδωσε στις 21 Απριλίου απόφαση χαρακτηρισμού της περιοχής, χωρίς υποσημειώσεις και σαφείς διατυπώσεις αναφορικά με τους επενδυτές που έχουν καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση της περιοχής, σύμφωνα με τη μέθοδο αποκρατικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ. Αποτέλεσμα ήταν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και βουλευτές, να εξαπολύσουν επίθεση, να στείλουν επιστολές και να καταθέσουν ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα.

Η κατάσταση έχει πάρει προεκτάσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με διχασμό σκέψεων και ενεργειών. Οι μισοί κινούνταν προς την αξιοποίηση και οι άλλοι μισοί έβαζαν τροχοπέδη. Για μια ακόμη φορά στη μέση βρίσκεται ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος λίγες ημέρες μετά το άλλο σάλο με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, που τελικά άλλαξε, έρχεται τώρα με νέα ανακοίνωση να δώσει «εξηγήσεις» για την απόφαση στο γκολφ Αφάντου, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εξαρχής...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x