Top Darts League

Ανασκόπηση προκριματικών top darts league

Έπρεπε να μείνουν οι δώδεκα ικανότεροι, οι δώδεκα ψυχραιμότεροι,οι δώδεκα που θα μπορούσαν να προσφέρουν το θέαμα και να καθηλώσουν τους θεατές,αφού αυτός ήταν εξ’αρχής ο στόχος της Top Darts League.

50 παίχτες από κάθε γωνιά της Αθήνας έλαβαν μέρος στην προκριματική φάση ψάχνοντας ένα από τα δώδεκα αυτά μαγικά εισιτήρια.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι προκριματικοί αγώνες έγιναν σε δύο φάσεις, με διαφορά μίας εβδομάδας, και σε τρεις διαφορετικούς χώρους. Στην προκριματική διαδικασία κάθε παίχτης έπαιρνε θέση μόνος του μπροστά στο dartboard και στόχος του ήταν να ολοκληρώσει 10 παιχνίδια 501 double out (5 παιχνίδια σε κάθε προκριματική φάση). Ο συνολικός μέσος όρος του στα 10 αυτά παιχνίδια θα αποτελούσε το τελικό του σκορ, με τα 12 καλύτερα σκορ να προκρίνονται στην TDL. Αν κάποιος παίχτης κατόρθωνε να ξεπεράσει το 75 μέσο όρο στην πρώτη φάση έπαιρνε αυτομάτως το εισιτήριο.

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Το άγνωστο της πρωτόγνωρης διαδικασίας και το ξεκίνημα μιας εντελώς νέας και πολλά υποσχόμενης διοργάνωσης έκαναν τα πρόσωπα των 50 συμμετεχόντων σφιγμένα τις στιγμές πριν την έναρξη της πρώτης προκριματικής φάσης. Παρόλα αυτά, με το που ξεκίνησε η διαδικασία η αντίδραση των παρευρισκομένων (αθλητών και θεατών) και στους τρεις χώρους διεξαγωγής ήταν κοινή. Διαρκής υποστήριξη σε κάθε αθλητή ώστε να φύγει το αρχικό άγχος, έστω κι αν αυτό πιθανόν να σήμαινε την άνοδο ενός πιθανού ανταγωνιστή.

Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε με τον Γιάννη Μιχαήλ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ενθουσίασε θεατές και συμπαίχτες, και με χαρακτηριστική σταθερότητα και στα 5 παιχνίδια, εκτόξευσε τον μέσο όρο του στο 76.68, όντας ο μοναδικός που κατάφερε να ξεπεράσει το 75 που έδινε το απευθείας εισιτήριο για την δωδεκάδα.

Από τις υπόλοιπες παρουσίες ξεχώρισαν οι Αντώνης Λαμπρόπουλος (73.68), Σταύρος Μανασής (70.90) και Γιώργος Πορτοκάλης (67.10). Και οι τρεις αυτοί παίχτες θεωρούνταν ανάμεσα στα φαβορί και η καλή πρώτη φάση τους, σε συνδυασμό με την κλάση τους, τους έφερνε με το ένα πόδι στην δωδεκάδα.

Πίσω από την πρώτη τετράδα τα πάντα έμειναν ανοιχτά, με 17 αθλητές να ξεπερνάνε το 50 και τις διαφορές τόσο μικρές που έδιναν ελπίδες στον καθένα από αυτούς να παλέψει για τα 8 εναπομείναντα ανοιχτά εισιτήρια.

Τέλος, αξίζει ιδιαίτερη μνεία σε αυτούς που είτε πήγαν απλά για την συμμετοχή, είτε «έλιωσαν» κάτω από το βάρος της πίεσης. Όλοι τους υποστηρίχτηκαν από συναθλητές και θεατές ώστε να παλέψουν με τον εαυτό τους και να πετύχουν το καλύτερο δυνατό σε μια πραγματικά δύσκολη διαδικασία. Είχαν και την δεύτερη φάση για να βελτιώσουν το σκορ τους, αλλά ήταν δεδομένο ότι το ενδιαφέρον στην δεύτερη φάση θα επικεντρωνόταν στην μάχη της πρόκρισης.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Αν στην πρώτη φάση η πηγή του άγχους ήταν το άγνωστο, στην δεύτερη φάση τον ρόλο αυτό έπαιζε το στοιχείο του έντονου ανταγωνισμού για όσους διατηρούσαν τις πιθανότητές τους.

Την παράσταση αυτή την φορά έκλεψε ο Αντώνης Λαμπρόπουλος. Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας άσσος επανέλαβε την εμφάνιση της πρώτης φάσης που τον είχε φέρει στην δεύτερη θέση, και με ακριβώς το ίδιο σκορ (73.68), πέρασε πανηγυρικά δεύτερος, έχοντας μάλιστα την 2η και την 3η επίδοση συνολικά και στους δύο προκριματικούς.

Οι Μανασής και Πορτοκάλης, αν και φέρανε χαμηλότερα σκορ από ότι στον πρώτο γύρο, είχαν την απόσταση ασφαλείας και δεν κινδύνεψαν ολοκληρώνοντας στην 3η και 5η θέση συνολικά αντιστοίχως.

Αντίθετα στο γκρουπ των 17 υπολοίπων που κουβαλούσαν μέσο όρο πάνω από 50, «μαξιλαράκια» ασφαλείας δεν υπήρχανε και η μάχη ήταν στις λεπτομέρειες, μάχη που περιελάμβανε μεγάλα ονόματα του χώρου, εν ενεργεία και πρώην διεθνείς, αλλά και αρκετούς άπειρους παίχτες που δείχνανε την καλή τους κατάσταση και τα βήματα προόδου τους. Η πλειοψηφία των παιχτών σημείωσε χαμηλότερο μέσο όρο στην δεύτερη φάση και οι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν όσοι ξεπέρασαν το άγχος του έντονου ανταγωνισμού και επέδειξαν σταθερότητα.

Τελικά οι προκριθέντες ήταν μια μίξη νέων παιχτών χωρίς πρότερες διακρίσεις, με τους Μάνο Δρακόπουλο (4ος, η ευχάριστη έκπληξη των προκριματικών), Γιάννη Διαμάντη (6ος), Μιχάλη Παναγέα (7ος) και Θανάση Μπελέση (11ος) αλλά και έμπειρων παιχτών, με τους Κώστα Παντελίδη (8ος), Κυριάκο Αναστασιάδη (9ος), Παναγιώτη Βαζαίο (10ος) και Στάθη Παντελίδη (12ος). Το μείγμα αυτό ενθουσιασμού και εμπειρίας, νεαρών και βετεράνων, υπόσχεται ότι θα είναι εκρηκτικό και οι Παρασκευές στην Θέα Δηλαβέρη και στο VS θα είναι γεμάτες έντονες συγκινήσεις.

ΣΗΜ. Στην πορεία ο Θανάσης Μπελέσης αναγκάστηκε να αποσύρει την συμμετοχή του και την θέση του στην δωδεκάδα πήρε ο Παναγιώτης Φωκάς σαν πρώτος επιλαχόν με την 13η θέση του στους προκριματικούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x