Europa League

«Αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο, τελείωσες…»

Μέγα λάθος θα είναι για τον ΠΑΟΚ αν θεωρήσει πως η Γκινγκάμπ είναι εύκολη λεία, όπως δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης εν όψει του αγώνα της Πέμπτης στη Γαλλία. «Να είμαστε αυτό που μπορούμε», τόνισε.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης περιμένει από τον ΠΑΟΚ να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του στον αγώνα με την Γκινγκάμπ στη Γαλλία και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» επισήμανε πως θα είναι λάθος να υποτιμηθεί ο αντίπαλος λόγω της κακής της πορείας στη Ligue 1.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος αν βλέπαμε ότι η Γκινγκάμπ είναι τελευταία στη Γαλλία. Η θέση της, αλλά και η εικόνα στο ματς με τη Φιορεντίνα, την αδικεί. Είναι μια καλή και πειθαρχημένη ομάδα και αν δεν είμαστε καλά οργανωμένοι θα έχουμε προβλήματα. Έτσι όχι απλά δεν πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι, αλλά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Αν υποτιμήσεις τον αντίπαλο… τελείωσες. Είναι θέμα προσαρμογής, πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί η ομάδα στις απαιτήσεις κάθε αγώνα. Θέλουμε να είμαστε όσο καλύτερα ενημερωμένοι γίνεται για τον αντίπαλο. Μέχρι στιγμής είμαστε καλά, δεν έχουμε προβλήματα εκτός από μια κακή παρένθεση. Ελπίζω και την Πέμπτη να είμαστε αυτό που μπορούμε να είμαστε», τόνισε.

Ερωτηθείς αν τον διευκολύνει στη διαχείριση του ρόστερ ότι ακολουθεί διακοπή στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Η διαχείριση γίνεται ανάμεσα στο παιχνίδι που πέρασε και αυτού που έρχεται. Στο τελευταίο παιχνίδι ξεκουράσαμε κάποια παιδιά, αλλά το ματς που έρχεται είναι εντελώς διαφορετικό και θα το διαχειριστούμε ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από μας».

Για τη θέση του γκολκίπερ δεδομένου του τραυματισμού του Γλύκου, ο κόουτς του ΠΑΟΚ τόνισε: «Δεν γνωρίζω ακόμη. Θα αποφασίσω τελευταία στιγμή, όπως γίνεται κάθε φορά με κάθε ποδοσφαιριστή».

Σχετικά με το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από την Γκινγκάμπ, είπε: «Όχι, πάντα αντιμετωπίζω κάθε αντίπαλο με την ομαδική της παρουσία. Κι αυτό θα κάνουμε αύριο».

Ο προπονητής της Γκινγκάμπ τόνισε πως ναι μεν ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα είναι φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο, αλλά και η Ελλάδα το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς να το περιμένει κανείς. Ο Άγγελος Αναστασιάδης σχολίασε: «Έχει δίκιο, τα φαβορί δεν φαίνονται στα λόγια, αλλά με τους αγώνες και τα αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εμείς, το ίδιο και η Γκινγκάμπ. Παίζει στην έδρα της, έχει ένα άσχημο αποτέλεσμα στην πλάτη της και θα θέλει τη νίκη. Το φαβορί δεν είναι πριν από κάθε παιχνίδι. Ελπίζω εμείς να είμαστε φαβορί στη διάρκεια του αγώνα, όχι πριν».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού είπε: «Αυτά είναι καταδικαστέα. Δυστυχώς συνέβη σε μας. Ελπίζω να είναι το τελευταίο κρούσμα, αν και είναι ευχολόγια αυτά. Σε ένα άθλημα που προσφέρει χαρά, προκαλούμε προβλήματα. Δεν είναι ευχή, αλλά επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x