Europa League

Αναστασίου: «Αυτοί είμαστε, αλλά θα γίνουμε καλύτεροι»

Ξέρει τις αδυναμίες της ομάδας του, ξέρει τα αμυντικά θέματα, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου δεν πτοείται. Μετά την ήττα απ' την Ντιναμό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε αισιόδοξος για άμεση βελτίωση.

Πικραμένος απ’ την ήττα απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, δεδομένου του καλού τακτικά παιχνιδιού που έκανε η ομάδα του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τα προβλήματα –τα οποία παραδέχθηκε- που έχει το τριφύλλι, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τα «παιδιά» του άμεσα θα παρουσιάσουν πολύ καλύτερη εικόνα κι όλα θα αλλάξουν!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

«Παίζαμε με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου και αυτό φάνηκε. Μας αφήνει πικρία το αποτέλεσμα γιατί τακτικά ήμασταν πολύ καλοί. Οι Ρώσοι είχαν ανούσιο έλεγχο ενώ εμείς είχαμε τις πιο καθαρές ευκαιρίες, ενώ μετά είχαν δοκάρι. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η ποιότητα και η κλάση της Ντιναμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε γκολ ενώ είχαμε την μπάλα και τη χάσαμε. Μετά από αυτό το σημαντικό ήταν να μην καταρρεύσουμε. Δείξαμε ωριμότητα γιατί θα μπορούσε το σκορ να γίνει 0-3 ή 0-4 και τώρα θα λέγαμε άλλα πράγματα. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και σίγουρα μπορεί να χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά είχαμε πολλά κέρδη σε συμπεριφορά και νοοτροπία σε όλο το ματς και όχι στα τελευταία λεπτά όπως πιθανόν να πουν κάποιοι».


Για το αν έπρεπε να μπει πιο επιθετικά ο Παναθηναϊκός: «Είναι εύκολο να μιλάμε μετά το παιχνίδι, αλλά όποιος βλέπει μπάλα καταλαβαίνει πως απέναντι σε μια τέτοια ομάδα δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε ανοιχτά. Αν το κάναμε αυτό τώρα θα μιλάγαμε για διαφορετικό σκορ. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων, αυτό θέλαμε να κάνουμε και να χτυπήσουμε με την ταχύτητα των Κλωναρίδη και Καρέλη. Πληρώσαμε την ατομική ποιότητα ορισμένων αντιπάλων ποδοσφαιριστών».

Για τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας: «Το συζητάγαμε και πέρυσι και συμβαίνει και φέτος. Γίνεται ένα λάθος και αμέσως μετά ακολουθούν και άλλα και το πληρώνουμε. Μόνο με δουλειά και προσήλωση θα υπάρξει λύση. Δίνουμε βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία στις προπονήσεις. Σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται καλή επικοινωνία και αυτοσυγκέντρωση. Νομίζω πως είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, αλλά όπως με τη Σταντάρ χάσαμε την μπάλα ψηλά και δεχτήκαμε γκολ. Ίσως μας λείπει η ηγετική μορφή και η ποιότητα. Ίσως η ποιότητα και η επικοινωνία. Αυτοί είμαστε. Δεν είμαστε μια σούπερ ομάδα, αλλά μια καλή ομάδα που προσπαθεί να γίνει καλύτερη και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x