Βόλεϊ

Ανδρεόπουλος: «Βήμα-βήμα να φτάσουμε ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή»

Τη συνέχεια της ανοδικής πορείας του Παναθηναϊκού στο ανδρικό βόλεϊ έθεσαν ως στόχο οι Δημήτρης Ανδρεόπουλος και Σωτήρης Πανταλέων στο sport-fm.gr, κατά τη διάρκεια της Media Day των «πράσινων».

Για τους στόχους του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά και τη μακρόχρονη και στενή σχέση τους με το «τριφύλλι» μίλησαν στο sport-fm.gr o προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ανδρεόπουλος και ο παίκτης-«σημαία» του τμήματος βόλεϊ, Σωτήρης Πανταλέων.

Κατά τη διάρκεια της Media Day των «πράσινων» ενόψει της φετινής Volley League (ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου) στη νέα τους έδρα (Κλειστό Αγίου Θωμά), αμφότεροι συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός στοχεύει να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική πορεία και βήμα-βήμα να φτάσει ξανά στην κορυφή.

Κοντά τους, τρεις από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς (Μπαρμπούνης, Σωνάκης, Μελλιγγιώτης), οι οποίοι μίλησαν για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και το ρόλο τους, να πλαισιώσουν τους εμπειρότερους.

Ανδρεόπουλος: «Μέρα με τη νύχτα σε σχέση με πριν δύο χρόνια»



Την προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός για διαρκή ανοδικά βήματα, επισήμανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ χαρακτήρισε πολύ δυνατή τη φετινή Volley League.

«Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πολύ πετυχημένη περσινή του πορεία. Στόχος μας είναι να κάνουμε διαρκώς βήματα προόδου, έτσι ώστε σιγά-σιγά να φτάσουμε μέχρι την κορυφή. Η ποιότητα και ο ανταγωνισμός της φετινής Volley League είναι υψηλοί και αναμένουμε πολύ δυνατά παιχνίδια, παρότι το καλοκαίρι πολλές ομάδες αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα. Στη δική μας ομάδα η διοίκηση μας εξασφαλίζει ηρεμία. Το μπάτζετ μας δεν είναι απεριόριστο, αλλά έχουμε καλούς παίκτες. Το ρόστερ είναι μοιρασμένο σε έμπειρους αθλητές και ταλαντούχα παιδιά που τους πλαισιώνουν. Προσωπικά, πιστεύω πάρα πολύ στον Έλληνα αθλητή. Θεωρώ ότι έχει το ταλέντο, την αγωνιστική ευφυΐα αλλά και αυτό το χαρακτηριστικό που ποτέ δεν έχει χαθεί, την ψυχή».

Ο κ. Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε και στην απομάκρυνση από τις δύσκολες σεζόν που βίωσε πρόσφατα ο σύλλογος.

«Στην ομάδα έχουμε ζήσει τα πάντα, εποχές δόξας και τίτλων, αλλά και δυσκολίες. Η κατάσταση τώρα είναι η μέρα με τη νύχτα. Ακριβώς πριν 2 χρόνια στη Media Day, υπήρχαν το πολύ 6-7 παίκτες και ξεκινήσαμε να μπούμε στο πρωτάθλημα για να μην πέσουμε στη Α2. Για μένα είναι συγκινητικό που βλέπω σήμερα μια Media Day με κόσμο και αν κάτι κατάφερα κι εγώ, τότε είμαι πολύ χαρούμενος»

Πανταλέων: «Το ίδιο συγκλονιστικό με την πρώτη μέρα να φοράω τη φανέλα του Παναθηναϊκού»



Στο ρεκόρ που συμπληρώνει φέτος ως ο μακροβιότερος αθλητής του Παναθηναϊκού σε ομαδικό άθλημα (26 χρόνια) και στη συνύπαρξή του με τους νεαρούς αθλητές αναφέρθηκε ο αρχηγός της ομάδας μιλώντας στο sport-fm.gr.

«Για μένα είναι το ίδιο συγκλονιστικό το να φοράω την φανέλα του Παναθηναϊκού, όπως ήταν την πρώτη μέρα, όταν ήμουν δέκα χρονών. Ακόμα και σήμερα νιώθω το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για τον σύλλογο. Έχω φτάσει σε τίτλους και ευρωπαϊκούς τελικούς, αλλά έχω παλέψει και για να μην πέσει η ομάδα στην Α2. Όμως, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου μακριά από τον σύλλογο στις δύσκολες στιγμές. Στη συναναστροφή μου με τα νέα παιδιά υπάρχει μια αλληλεπίδραση, αφού και αυτοί κερδίσουν από τη δική μου εμπειρία και εγώ κερδίζω από την ενέργειά τους. Το ίδιο είχε συμβεί και στη δική μου περίπτωση με τον κ. Ανδρεόπουλο, αφού όταν ξεκίνησα εγώ στην ομάδα, ήταν εκείνος που ως έμπειρος παίκτης με είχε γαλουχήσει. Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου αυτό. Δεν σκέφτομαι την επόμενη μέρα όταν σταματήσω. Προτιμώ να απολαμβάνω το τώρα και σκέφτομαι μόνο την αυριανή προπόνηση».

Σπύρος Μπαρμπούνης - Τάσος Σωνάκης - Βαγγέλης Μελλιγγιώτης: «Χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία»



Τα μέλη της νέας γενιάς του «τριφυλλιού» αναφέρθηκαν στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και στη χαρά του να αποτελούν μέρος ενός τόσο ιστορικού κλαμπ.

Μπαρμπούνης: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας».

Σωνάκης: «Φέτος έχουμε το νέο γήπεδο, το οποίο μας δίνει μια επιπλέον ώθηση και ευελπιστούμε ότι θα τα πάμε ακόμη καλύτερα από πέρυσι».

Μελιγγιώτης: «Το κλίμα στην ομάδα είναι οικογενειακό. Από την πρώτη στιγμή μας καλωσόρισαν όλοι με τον καλύτερο τρόπο».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος - Μανώλης Μουσουράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x