Βόλεϊ

Ανδρεόπουλος: «Χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ»

Δέκα χρόνια μετά η Εθνική βόλεϊ ανδρών επιστρέφει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα αυτό που ξεκινά την Πέμπτη στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Το πρώτο ανεπίσημο σερβίς της διοργάνωσης δόθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης με την κοινή φωτογράφιση προπονητών και αρχηγών των έξι ομάδων του ελληνικού ομίλου (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία).

Ανδρεόπουλος: «Περήφανος για τους παίκτες μου»
«Από χθες που βρισκόμαστε εδώ είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτήν την τελική φάση μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχει μια ευχάριστη ανυπομονησία για να ξεκινήσουν οι αγώνες, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε σε όλα τα ματς και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γενικά, πάντως όλοι νιώθουμε πολύ όμορφα», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που θα είναι ικανοποιημένος αν στο φινάλε του ομίλου:

«Κάθε μέρα η ομάδα βγάζει ότι καλύτερο έχει στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του ομίλου μας, ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας και θέλουμε να δίνουμε το 100%. Αν το κάνουμε, θα είμαι ικανοποιημένος ως προπονητής».

Στην ερώτηση αν οι παίκτες του, του δίνουν το δικαίωμα να πιστεύει σ’ αυτό που ανέφερε παραπάνω, ο κ. Ανδρεόπουλος τόνισε με νόημα: «Εγώ είμαι προπονητής στην ομάδα τα δύο τελευταία καλοκαίρια. Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για το παρελθόν, δεν το έχω κάνει ποτέ. Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες. Όλο αυτό το διάστημα μου έχουν δώσει ότι καλύτερο μπορούν, αλλά βεβαία ως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό που έχω δει πάντως τις τελευταίες ημέρες στα παιδιά με κάνει πιο αισιόδοξο ότι πραγματικά έχουν πίστη στις δυνάμεις τους και θα παλέψουν για το καλύτερο».

Τέλος, όσον αφορά το γενικότερο σχόλιο του για τον όμιλό μας: «Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν εκπλήξεις κι εμείς μαζί με Πορτογαλία, Ρουμανία θα διεκδικήσουμε μια θέση κάτι που είναι εκ των προτέρων δύσκολο… Δεν θα μιλήσω για Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, που είναι σε ένα άλλο επίπεδο., αλλά κι η Ρουμανία κι η Πορτογαλία είναι πολύ φιλόδοξες ομάδες, με μεγάλη δυναμική, ιδιαίτερα οι Πορτογάλοι τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, εμείς αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε την πρόκριση».

Γιώργος Πετρέας: «Αμηχανία και ανυπομονησία»
«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες και βλέπουμε κι εδώ στη Media Day αθλητές που τους θαυμάζει όλος ο κόσμος. Είμαστε πραγματικά όλοι χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτήν τη γιορτή…», ήταν το πρώτο του σχόλιο και συνέχισε:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στο Μονπελιέ καταλάβαμε ότι ήρθαμε σε κάτι σπουδαίο, σ’ ένα τουρνουά διαφορετικού επιπέδου απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει να παίζουμε τα προηγούμενα χρόνια… Τώρα, πλέον περιμένουμε και το πρώτο παιχνίδι μας μετά από δέκα χρόνια σε Ευρωβόλεϊ κι είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι».

Κι όταν τον ρωτήθηκε για το ποια συναισθήματα κυριαρχούν στα αποδυτήρια ο Μεσσήνιος κεντρικός παραδέχτηκε: «Υπάρχουν πολλές αντιθέσεις μέσα στα αποδυτήρια μας… Υπάρχουν στιγμές αμηχανίας για το που βρισκόμαστε με την επιστροφή μας στην ευρωπαϊκή ‘ελίτ’, υπάρχουν στιγμές που δείχνουν ότι δεν λείψαμε ποτέ. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είμαστε όλοι ανυπόμονοι, αλλά και χαρούμενοι, γιατί είμαστε εδώ μαζί με τους καλύτερους κι αυτό που θέλουμε είναι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών…».

Ο προπονητής της πρώτης αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την Πέμπτη, της Βουλγαρίας, ο Αντρέι Ζέκοφ, πρώην παίκτης των ΕΑΠ και Ολυμπιακού, τόνισε πως: «Εντάξει, όλοι ξέρουν ότι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα και πάντα χαίρομαι όταν συναντώ παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους».

«Εδώ και καιρό ο αθλητής Αντρέι τελείωσε και εδώ και πέντε μήνες είμαι μέλος στο προπονητικό τιμ της Λέφσκι κι από το καλοκαίρι στο προπονητικό τιμ της Εθνικής», και συμπλήρωσε για τη συνεργασία του με τον Σιλβάνο Πράντι: «Είναι μια τρομερή εμπειρία κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαι εδώ. Γιατί ως νέος προπονητής έχω την ευκαιρία να μάθω από έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στον κόσμο».

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας του στο Ευρωβόλεϊ: «Στο μυαλό μας υπάρχει το να παίξουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί, όπως μπορεί να νικήσεις τον καθένα, έτσι μπορείς να χάσεις από τον καθένα. Οπότε, πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και βλέπουμε».

Παιχνίδι με το παιχνίδι λοιπόν και στο πρώτο ματς αντίπαλος η Ελλάδα, με τον Ζέκοφ να χαμογελά και να λέει: «Είναι το πρώτο ματς ενός τόσο σημαντικού τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε το σεβασμό που πρέπει στην Ελλάδα και δεν θα σας υποτιμήσουμε. Είστε μια νεανική ομάδα, με νέους παίκτες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μη με ρωτήσεις, όμως, τίποτα παραπάνω…».



Α' όμιλος (Γαλλία - Μονπελιέ):

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου
15.15: Βουλγαρία - Ελλάδα

18.15: Πορτογαλία - Ιταλία

21.45: Γαλλία - Ρουμανία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
18.15: Βουλγαρία - Ρουμανία

21.45: Ιταλία - Ελλάδα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
18.15: Ελλάδα - Γαλλία

21.45: Βουλγαρία - Πορτογαλία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
15.00: Ρουμανία - Ιταλία

18.30: Πορτογαλία - Γαλλία

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
18.15: Ρουμανία - Ελλάδα

21.45: Γαλλία - Βουλγαρία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
15.00: Ελλάδα - Πορτογαλία

20.30: Ιταλία - Βουλγαρία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
15.00: Πορτογαλία - Ρουμανία

21.45: Γαλλία - Ιταλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x