Κώστας Νικολακόπουλος

Ανδρούτσος, σαν τη μύγα μες στο γάλα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την τελευταία εικόνα του Ανδρούτσου και καταγράφει το πώς θα κάνει τη διαφορά ο μικρός του Ολυμπιακού.

• Όποιοι ποδοσφαιράνθρωποι, μάνατζερ κ.α. είδαν τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων στη Σερβία και στη Βουλγαρία, νομίζω ότι την ίδια εικόνα σχημάτισαν: ο Ανδρούτσος ξεχώριζε τόσο πολύ σαν την μύγα μέσα στο γάλα, στην παράμετρο πόσο ολοκληρωμένος παίκτης, για την ηλικία του πάντα, είναι.

• Σε μία ομάδα, με καλά ταλέντα όπως ο Γαλανόπουλος της ΑΕΚ, ο Κουλούρης του ΠΑΟΚ κι ο Ευαγγέλου του Παναθηναϊκού, συν φυσικά τους μικρούς του Ολυμπιακού, ο νεαρός (πριν λίγες ημέρες έγινε 20) μέσος φάνταζε ως ο παίκτης με τις καλύτερες προδιαγραφές, αλλά και την καλύτερη ετοιμότητα.

• Ο Νικοπολίδης παίζει το τρίγωνο στα χαφ με ένα κόφτη (Καραχάλιο) και δύο «εσωτερικούς» χαφ (Γαλανόπουλο δεξιά κι Ανδρούτσο αριστερά) κι έτσι ο πιτσιρικάς του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα να πατάει πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή-όχι τυχαία ήταν ο σκόρερ και των δύο γκολ της Εθνικής μας σε αυτά τα δύο φιλικά.

• Ο Ανδρούτσος παίζοντας ένα ρόλο box to box είχε και πάσες για γκολ στους συμπαίκτες του και τρεξίματα πίσω, αλλά και «χωνόταν» σαν κρυφός φορ ο ίδιος για να κάνει γκολ. Ένας σύγχρονος παίκτης, που ξεκινάει, αλλά και τελειώνει ο ίδιος μία φάση-δηλαδή δίνει την μπάλα καλά, φεύγει για την αντίπαλη περιοχή και κάνει ο ίδιος και το τελείωμα.

• Μόνο που πρέπει να σταθώ σε αυτό το σημείο: ο Ανδρούτσος φέτος στον Ολυμπιακό έκανε πολλά καλά πράγματα, όμως όχι γκολ. Εντάξει, πρώτη του σεζόν ήταν, αλλά έπαιξε σε 30 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις. Κι έκανε μόνο ένα γκολ. Κι έφτιαξε επίσης μόνο ένα γκολ. Κατά την γνώμη μου, για τη δουλειά που έκανε ο μικρός και για την ποιότητα που κατέθεσε, το ενεργητικό σε γκολ κι ασίστ ήταν πολύ λίγα. Και δη για ένα παίκτη, που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, άρα ξέρει να τελειώνει φάσεις.

• Σίγουρα παίζει ρόλο η έλλειψη εμπειρίας σε υψηλό επίπεδο και η λογική λέει πως όσο παίζει, τόσο και θα γίνεται πιο καλός κι άρα επικίνδυνος, επειδή θα παίρνει τα πάνω του και θα νιώθει σημαντικός, όπως τώρα στην Εθνική Ελπίδων η, πριν στη Νέων του Ολυμπιακού. Απλά, πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του ότι το 8άρι του Ολυμπιακού πρέπει να φτιάχνει γκολ και να βάζει γκολ.

• Ο Ανδρούτσος μοιάζει να έχει και το μεν και το δε. Ας το «αναπτύξει» περισσότερο στο παιχνίδι του και θα δει πόση διαφορά θα κάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x