Θαλάσσια Σπορ

Ανεβαίνει ξανά στην ιστιοσανίδα του ο Κακλαμανάκης

Χρησιμοποιώντας ως μότο το: «Με την δύναμη της Ελλάδας, σε πείσμα των καιρών, ονειρεύεσαι, στοχεύεις, προσπαθείς, πετυχαίνεις», ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Χρησιμοποιώντας ως μότο το: «Με την δύναμη της Ελλάδας, σε πείσμα των καιρών, ονειρεύεσαι, στοχεύεις, προσπαθείς, πετυχαίνεις», ο Νίκος Κακλαμανάκης 14 χρόνια μετά τον υπερδιάπλου από το Σούνιο έως την Κρήτη, ανεβαίνει πάλι πάνω στην ιστιοσανίδα του και βάζει πλώρη για μια ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση: να διανύσει 320 μίλια στο Αιγαίο σε 2 μέρες!

Ο 43χρονος πλέον πρωταθλητής αντλώντας, όπως δηλώνει ο ίδιος, οίστρο, ενέργεια, δύναμη και κίνητρα από τα εσώψυχα του, αλλά και από την εσωτερική ανάγκη του να αποδείξει πως η Ελλάδα ξέρει να αγωνίζεται και μπορεί να νικά, θα εκκινήσει με το σκάφος του από την Άνδρο, στα νερά της οποίας τον πέταξε μωρό ο πατέρας του και τον βάφτισε ιστιοπλόο, θα περάσει διαδοχικά από τη Μύκονο, από το ιερό νησί της Δήλου και από την Αμοργό, εν συνεχεία θα διασχίσει τις μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια) και μετά από μια στάση στην Τήλο θα λύσει το πανί του στην Κάρπαθο.

«Οι αθλητές και δη οι Ολυμπιονίκες δεν μπορούν να είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Φιλτράρω μέσα μου εδώ και πολύ καιρό αυτά τα μηνύματα και αποφάσισα να κάνω κάτι που αφενός με ευχαριστεί διότι είναι όλη μου η ζωή και αφετέρου προσδοκώ να γίνει όχημα όλων των υπερήφανων Ελλήνων, να συσπειρώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», αναφέρει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ο Νίκος Κακλαμανάκης και προσθέτει:

«Το εγχείρημα μου είναι ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό. Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους και κυρίως στη νεολαία το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση. Γι αυτό σε κάθε στάση αυτού του διάπλου, έχω προγραμματίσει να συνομιλώ με τους κατοίκους εκεί για να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις εικόνες και κυρίως τα μαθήματα ζωής, τα οποία πήρα και τα κρατώ ως ανεκτίμητα φυλακτά όλα αυτά τα χρόνια, που βρέχομαι, δέρνομαι και...κοπανιέμαι στα νερά όλης της υφηλίου».

Οι τέσσερις βασικοί άξονες στους οποίους κινείται το εγχείρημα του Νικόλα Κακλαμανάκη και αποτελούν τα συνθήματα του στον Διάπλου του 2011 είναι οι εξής:

- Ο Έλληνας που πιστεύει και θέλει να αγωνιστεί και να νικήσει
- Το κατάγαλανο Αιγαίο που υπήρξε το δικό του λίκνο και αποτελεί μια διαχρονική ζωοφόρα δύναμη
- Η μεταλαμπάδευση συγκλονιστικών παραστάσεων και ανεξίτηλων μηνυμάτων προς τη νέα γενιά
- Με τη δύναμη της Ελλάδας, σε πείσμα των καιρών, ονειρεύεσαι, στοχεύεις, προσπαθείς, πετυχαίνεις!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x