Επικαιρότητα

Ανεξάρτητοι: Δύο «ναι» και δύο «παρών» για Πρόεδρο μετά το «άνοιγμα» Σαμαρά

Γιάννης Κουράκος και Βασίλης Οικονόμου δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα μετά το διάγγελμα Σαμαρά - «Παρών» από τον Βασίλη Καπερνάρο και Πέτρο Τατσόπουλο.

Τέσσερις από τους ανεξάρτητους βουλευτές δήλωσαν την Κυριακή τι θα ψηφίσουν την ερχόμενη Τρίτη, στην δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ξεκάθαρη θέση πήραν οι Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Καπερνάρος και Πέτρος Τατσόπουλος.

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το πρωί της Κυριακής. Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη θα ψηφίσουν «Σταύρο Δήμα», ενώ και οι δύο είχαν επιλέξει «παρών» κατά την πρώτη ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Κουράκος σημειώνει πως «το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσα. Έτσι, μου επιτρέπεται να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, με τον οποίον συνδέομαι από παλιά με βαθιά φιλία».

Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, δηλωνοντας πως «η πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών».

Αντίθετα, ο Βασίλης Καπερνάρος με δήλωσή του το απόγευμα της Κυριακής διευκρίνισε ότι στην ψηφοφορία της Τρίτης θα ψηφίσει «παρών». Ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

«Παρών» αλλά για διαφορετικούς λόγους, ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook, μετά τις σημερινές εξελίξεις: «Από τη στιγμή που ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση του Σαμαρά, η πρόταση του Σαμαρά μετατρέπεται αυτομάτως σε πρόσχημα για τη συγκέντρωση 180 ψήφων στην τρίτη ψηφοφορία. ΄Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου».

Ο κύριος Τατσόπουλος πάντως στρέφει τα βέλη του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας πως «μένει σταθερός στον λαϊκιστικό του μαξιμαλισμό», ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις».


Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x