Επικαιρότητα

ΑΝΕΛ: Δεν δεχόμαστε το «Μακεδονία» και επιμένουμε στη γραμμή του 1992

«Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο «Μακεδονία», δήλωσε η εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχτούν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της παράταξης Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναζωπυρώνοντας τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες για τη στρατηγική της Ελλάδας στο ονοματολογικό.

Η κ. Παπαδοπούλου απέρριψε τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη ότι περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούν «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, αντιτείνοντας ότι ακόμα κι αν «ολόκληρη η υφήλιος» χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» οι ΑΝΕΛ δεν θα συναινέσουν.

«Ας χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν εκτός από τον όρο «Μακεδονία», είπε.

Η κ. Παπαδοπούλου υπογράμμισε πως οι ΑΝΕΛ επιμένουν στη γραμμή που υιοθέτησε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992 – όταν και απορρίφθηκε κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία» – και επανέλαβε το κάλεσμα του Πάνου Καμμένου για νέα σύσκεψη αρχηγών εάν πρόκειται να υπάρξει νέα εθνική θέση.

Στο πλαίσιο αυτό αρνήθηκε ότι ο κ. Καμμένος έχει κάνει οποιαδήποτε «κωλοτούμπα» για το Σκοπιανό.

Επισήμανε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα διστάσουν να διαφοροποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ονοματολογικό, εξηγώντας πως η σύμπραξη των δύο κομμάτων εδράζεται στους κοινούς στόχους για έξοδο από το Μνημόνιο και πάταξη της διαφθοράς και δεν προϋποθέτει σύμπλευση σε εθνικά θέματα.

Παρά ταύτα, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι ΑΝΕΛ εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x