Γενικά

Κορακάκη: «Αισθάνομαι υπέροχα για αυτή την νίκη»

Η χρυσή ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Κορακάκη, σχολίασε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο αλλά και την ανάγκη να έρθει αντιμέτωπη στον τελικό με την καλή της φίλη, Αρούνοβιτς.

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, μόλις 22 χρονών, έχει ήδη κερδίσει σχεδόν τα πάντα. Ολυμπιακό χρυσό (στο 25μ εκρηκτικό πιστόλι) και χάλκινο στο Ρίο, έναν τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ISSF το 2016 τρία πρωταθλήματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αρκετούς ακόμα τίτλους.

Η ίδια, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Έχω μείνει άφωνη. Είναι μια μεγάλη μέρα για μένα. Κέρδισα αυτόν τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014, στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ISSF, ακόμα αγωνιζόμουν στην κατηγορία των νεάνιδων».

Με αυτή την μεγάλη νίκη κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιπ και σχετικά με αυτό τόνισε: «Αισθάνομαι υπέροχα για αυτή την νίκη. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ τώρα να κάνω ένα διάλειμμα πριν ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν ακόμα δυο χρόνια για να πάω και θα χρειαστεί να φορτίσω τις μπαταρίες μου μετά από αυτό το πρωτάθλημα».

Ο τελικός είχε σκαμπανεβάσματα για την Κορακάκη, καθώς ξεκίνησε με πέντε δυνατά χτυπήματα και στη συνέχεια έχασε έδαφος, μέχρι να ανέβει τελικά στην κορυφή: "Ξεκίνησα τον τελικό με ωραίο τρόπο, έπειτα είχα κάποια προβλήματα. Ήμουν σε θέση να ανακάμψω στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Η Κορεάτισσα ήταν πολύ μπροστά μου, αλλά έκανε κάποια λάθη, επιτρέποντάς μου να την πλησιάσω και τελικά να την προσπεράσω».

Οι τελευταίες δύο βολές ήταν μια μονομαχία ανάμεσα σε αυτή και την καλή της φίλη, Ζοράνα Αρούνοβιτς. «Είναι λίγο περίεργο για μένα. Είναι μια από τις καλύτερες φίλες μου, μέσα και έξω από τα σκοπευτήρια. Κατά τη διάρκεια του τελικού χαμογελούσαμε η μια στην άλλη και αστειευόμασταν που ήμασταν σε αυτή την κατάσταση».




Επιμέλεια: Ελένη Μαστραντώνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x