Επικαιρότητα

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραγραφής της «λίστας Λαγκάρντ»

Ο αναπ. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι τέλος του έτους τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται και το δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει ευρώ από εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Στους ελέγχους στην «λίστα Λαγκάρντ» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι τέλος του έτους τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται και το δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει ευρώ από πιθανή εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει παράταση των ελέγχων με νομοθετική ρύθμιση που θα αποτρέπει την παραγραφή των αδικημάτων αλλά το αίτημα δεν έχει λάβει ακόμα την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων.

Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι από τα 2062 ονόματα (φυσικά και νομικά πρόσωπα) της λίστας τα 1.500 παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον καθώς έχουν την φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα.

Πάντως, συνεργάτες του υπουργού υποστηρίζουν ότι το περιεχόμενο της λίστας «δεν έχει μόνο οικονομικό ενδιαφέρον, κυρίως έχει συμβολικό και πολιτικό ενδιαφέρον».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x