Επικαιρότητα

Απάντηση Άγκυρας για το Αγαθονήσι μέσω… Καμμένου

«Η Ελλάδα (…) δεν είναι σε θέση να πει τίποτα σε κανέναν για το διεθνές δίκαιο»

Με σφοδρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο απαντά η Άγκυρα στις αιτιάσεις του υπουργείου Εξωτερικών για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αγαθονήσι.

Η Άγκυρα επιμένει στον ισχυρισμό ότι « υπάρχουν πολλά αλληλένδετα ζητήματα στο Αιγαίο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» βάλλοντας κατά του Πάνου Καμμένου, ενώ φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι «η Ελλάδα, της οποίας τα θλιβερά πεπραγμένα για την εφαρμογή των θεμελιωδών απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου είναι γνωστά, δεν είναι σε θέση να πει τίποτα σε κανέναν για το θέμα αυτό».

Σημειώνεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε απαντήσει στους ισχυρισμούς του υπουργού Ευρωπαϊκού Υποθέσεων της Τουρκίας ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό έδαφος.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τις ενέργειες που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας έχουν δημοσιοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις.

»Η Τουρκία ενεργούσε πάντοτε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τηρούσε το διεθνές δίκαιο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι υπάρχουν πολλά αλληλένδετα ζητήματα στο Αιγαίο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

»Η Τουρκία αποδίδει σημασία στην επίλυση αυτών των ζητημάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με ειρηνικά μέσα. Ως εκ τούτου, με αυτή την αντίληψη έχουν καθιερωθεί διμερείς δίαυλοι διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

»Η Ελλάδα, της οποίας τα θλιβερά πεπραγμένα για την εφαρμογή των θεμελιωδών απαιτήσεων του διεθνούς δικαίου είναι γνωστά, δεν είναι σε θέση να πει τίποτα σε κανέναν για το θέμα αυτό.
»Με την ευκαιρία αυτή υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας θα πρέπει να θέσει τέρμα στις απαράδεκτες αναφορές και ενέργειές του, οι οποίες στοχεύουν στην τελμάτωση των προσπαθειών για την ενίσχυση των καλών γειτονικών και φιλικών σχέσεων καθώς και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x