Επικαιρότητα

Απαγορεύει γάμους και κηδείες ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενόψει συνεδρίου

Μετά από 36 χρόνια το Εργατικό Κόμμα της Βορείου Κορέας πραγματοποιεί συνέδριο στις 6 Μαΐου

Σε ένα συνέδριο σταθμό για την εδραίωση του Κιμ Γιονγκ Ουν προχωρά το κυβερνών Εργατικό Κόμμα στις 6 Μαΐου στη Βόρεια Κορέα.

Το κομματικό συνέδριο, το πρώτο μετά από 36 χρόνια, γίνεται με φόντο τις απανωτές δοκιμές της Πιόνγκγιανγκ -«μήνυμα» στο εξωτερικό- και την ένταση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της. Την ίδια ώρα, η Νότιος Κορέα πιστεύει πως ο βορράς σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτιμάται ότι θα αξιοποιήσει πολιτικά τη διεξαγωγή του συνεδρίου προκειμένου να εδραιώσει την ηγεσία του, αλλά και για να προωθήσει τις θέσεις του για την παράλληλη οικονομική ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

inner

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Times» το καθεστώς έχει απαγορεύσει την ερχόμενη εβδομάδα όλους του γάμους και τη κηδείες στην περιοχή, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Η ενίσχυση της ασφάλειας μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μέτρο για την αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Ενοποίησης.

Η τελευταία διάσκεψη του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το 1980, πριν από τη γέννηση του Κιμ, που είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας του που ασκεί την εξουσία και εκτιμάται ότι ο ίδιος είναι 33 ετών.

Η Δύση ενδιαφέρεται άμεσα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Κιμ σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και να προβλέψει τις κινήσεις του, στα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας που σχετίζονται με την ανάπτυξη πυραυλικού και πυρηνικού οπλοστασίου από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x