Επικαιρότητα

Απαγορεύει τα τρακτέρ η κυβέρνηση, αλλά ναυλώνει λεωφορεία στους αγρότες

Σχεδιάζει να βάλει λεωφορεία για τη μεταφορά των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας - Ανοίγουν τα Τέμπη το βράδυ (21:00-12:00) – Δείτε αναλυτικά που υπάρχουν μπλόκα

Την στάση τους σκληραίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει το προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο παρά τη νέα πρόσκληση που τους απηύθυνε.

Έτσι συνεχίζουν πυρετωδώς τις ετοιμασίες για την αυριανή κινητοποίηση και επιδιώκουν να ναυλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα λεωφορεία, ενώ ευελπιστούν ότι ο αθηναϊκός λαός θα κατακλύσει το Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση θα βάλει λεωφορεία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει λεωφορεία προκειμένου να κατέβουν στο Σύνταγμα οι αγρότες... χωρίς τα τρακτέρ τους, αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας. «Ουδέποτε στην Αθήνα και στο παρελθόν δεν είχαν μπει τα τρακτέρ. Εκείνο που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να βάλει λεωφορεία στο μέρος εκείνο που θα σταματήσουν τα τρακτέρ για να μεταφέρει τους αγρότες στο Σύνταγμα», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως εκτίμησε ότι οι αγρότες θα κάνουν την κινητοποίηση τους και «άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ιδιαίτερα με το τρακτέρ ή όχι», όπως αναφέρει. «Θα υπάρχουν πούλμαν που θα επιβιβάζονται οι αγρότες για να πηγαίνουν στο Κέντρο της Αθήνας και να επιστρέψουν όποτε θέλουν. Η κυβέρνηση θα το πληρώσει, βεβαίως», εξήγησε. Η πρόθεση σημείωσε «δεν είναι να αποκόψουμε την κινητοποίηση, ούτε έχει γίνει μέχρι τώρα πουθενά. Και στα διάφορα μέρη που έχουνε κλείσει την κυκλοφορία και μάλιστα σε σημεία σοβαρά για την οικονομία, όπως είναι τα σύνορα με τα φορτηγά κτλ δεν έχουμε λάβει μέτρα ακραία παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα».

Τι γίνεται στα μπλόκα

Την ίδια ώρα ανοίγουν τα Τέμπη, απόψε στις 21:00 έως αύριο στις 12:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε γενική συνέλευση τα μέλη του μπλόκου, προκειμένου να διευκολύνουν την κάθοδο συναδέλφων τους αγροτών στην Αθήνα, τουλάχιστον για το διήμερο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στο Σύνταγμα.

Στην Αθήνα πρώτοι θα φθάσουν οι αγρότες από την Κρήτη αφού θα αναχωρήσουν σήμερα το βράδυ από το Ηράκλειο για τον Πειραιά. Οι Κρητικοί θα κατευθυνθούν αρχικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου θα φθάσουν στις 10.30 το πρωί. Εκεί θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όπου και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

Επιπλέον, συνεδριάζουν στα κατά τόπους μπλόκα για να εκτιμήσουν την απόφαση της κυβέρνησης να μην τους επιτρέψει να κατεβάσουν τελικά τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, υπάρχουν φωνές στις τάξεις των αγροτών που θέλουν να κατετυθυνθούν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα, ενώ άλλοι πιο μετριοπαθείς δηλώνουν ότι δεν θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Ειδικότερα, οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών από το μπλόκο στον Ισθμό είναι κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα. Πιο μετριοπαθείς οι αγρότες της ανατολικής Αττικής υποστηρίζουν ότι θα πάνε στο κέντρο με άλλα μέσα μεταφοράς.

Οι οργανωτές της κινητοποίησης επισημαίνουν ότι θα μείνουν στην πλατεία και το Σάββατο, ενώ θα αποφασίσουν επί τόπου αν θα παρατείνουν την παραμονή τους.

Όσον αφορά στο μπλόκο των Τεμπών έστειλαν χθες το πλαίσιο αιτημάτων στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και περιμένουν να πάρουν θέση όλοι οι αποδέκτες. Δηλώνουν ανοιχτοί στο διάλογο, όμως πάνω στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχουν θέσει. Επιπλέον, οι αγρότες στα Τέμπη επεσήμαναν ότι αύριο θα έχουν ανοιχτό το δρόμο προκειμένου να διευκολύνουν τους συναδέλφους τους στην μετακίνησή τους προς την πρωτεύουσα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x