Επικαιρότητα

Απαγορεύεται ο διάπλους από το Σκορπιό

Το αίτημα περί απαγόρευσης είχε καταθέσει στην αρμόδια αρχή, η εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί

Τα νερά που ενώνουν τον Σκορπίο με το Σκορπίδι φαίνεται ότι δεν είναι προσβάσιμα για όλους.

Ο λιμενάρχης Λευκάδας απαγόρευσε το διάπλου από τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη των δύο νησιών, Ντιμίτρι Ριμπορόβλεφ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ιδιοκτήτης ταχύπλοου, ο οποίος δεν υπάκουσε στην εντολή και πέρασε από τα… στενά των δύο νησιών, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.500 ευρώ και στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο καλεί να ακυρώσει τις διαταγές.

Η πρώτη φορά που είχε εκδώσει το λιμεναρχείο απαγορευτικό διάπλου, ήταν για τέσσερις ημέρες, τον Ιούνιο του 2014, όταν ο Ριμπορόβλεφ (ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), οργάνωσε ένα μεγαλειώδες πάρτι στο Σκορπίο για τα γενέθλια της κόρης του Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα. Παρόντες ήταν ο πρίγκηπας Αλβέρτο του Μονακό, η Σ. Κασιράγκι, ποδοσφαιριστές της Μονακό, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, γαλαζοαίματοι και καλλιτέχνες.

Τον περασμένο Μάιο ο λιμενάρχης Λευκάδας εξέδωσε νέα απόφαση που απαγόρευε τη διέλευση επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής για όλο το διάστημα του έτους από το θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο Σκορπιό και το Σκορπίδι, τόσο από τη δυτική όσο και από την ανατολική είσοδο του θαλάσσιου περάσματος. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια το αίτημα περί απαγόρευσης είχε καταθέσει στην αρμόδια αρχή, η εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η απόφαση ελήφθη με τη συναίνεση του υπουργείο Ναυτιλίας και εν γνώσει του υπουργού, Θοδωρή Δρίτσα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ενώ σε κάθε περίπτωση αναμένεται η πρώτη επίσημη αντίδραση μετά τα δημοσιεύματα.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x