Viral

Απαγορευμένα τα χόβερμπόρντς από το 1835 στην Αγγλία!

Πολύ μπροστά από την εποχή του ήταν ο νομοθέτης της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος είχε απαγορεύσει την τελευταία τρέλα στην μετακίνηση πριν από 180 χρόνια!

Ο -σε ισχύ από το 1835- νόμος είναι ξεκάθαρος: «Το ηθελημένο πέρασμα από οποιοδήποτε πεζοδρόμιο ή ανυψωμένο πέρασμα που βρίσκεται δίπλα σε δρόμο ή οποιοδήποτε πέρασμα το οποίο είναι φτιαγμένο για πεζούς, με άλογο, πρόβατο, γαϊδούρι, μουλάρι, γουρούνι, βοωειδή, ή οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, κάρο, έλκηθρο με ζώο ή χωρίς, θα τιμωρείται με πρόστιμο ανάλογο της βαθμίδας χρέωσης και της ενδεχόμενης ζημιάς που θα προκαλέσει».

Ανάμεσα στα κάρα και τα έλκηθρα, βρίσκονται και τα χόβερμπόαρντς μιας και εντάσσονται στην κατηγορία «οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο», οπότε το πέρασμά τους από τα πεζοδρόμια επιφέρει πρόστιμο.

Τα σκουτεράκια ισορροπίας απαγορεύονται από όλα τα πεζοδρόμια της Αγγλίας και της Ουαλίας από το 1835, ακόμα και αν τότε δεν υπήρχαν καν στην σφαίρα της φαντασίας τους. Μάλιστα, τροποποίηση του νόμου το 1988, τα σκούτερ απαγορεύτηκαν και από τους δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ιδιωτικούς δρόμους –και πάντα με την άδεια του νόμιμου κτηματία.

Επειδή όμως η τρέλα με τα χόβερμπόαρντς όλο και εξαπλώνεται, η αστυνομία προσπαθεί να περιορίσει –προς το παρόν- την επιβολή προστίμων με προειδοποιητικές συστάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x