Κώστας Μιαούλης

Απαγορευτική για προγνωστικά, η φετινή σεζόν στο Τσ. Λιγκ

O Kώστας Μιαούλης, γράφει για τις 2 πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ, για τις δύο διαφορετικές σεζόν μέσα σε μία και για το πώς παρουσιάζονται οι μνηστήρες του βαρύτιμου τροπαίου.

Η αρχική εκτίμηση, πως θα δούμε μια σεζόν μια δύο εικόνες, τελείως διαφορετικές, από το ένα μισό στο άλλο, φαίνεται πως είναι πολύ κοντινή στην πραγματικότητα μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδες που έκαναν πολλές μαζεμένες αλλαγές, συγκροτήματα που είχαν πολλούς παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ασφαλώς ομάδες που ξέρουν και έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, να φορτσάρουν όταν θα πρέπει σε μια χρονιά που είναι απαιτητική, ειδικά για τους παίκτες που για δεύτερη σεζόν σερί, δίχως καλοκαιρινή ξεκούραση, θα πρέπει να τραβήξουν κουπί.

Η Ρεάλ και η Μπάγερν, μάλλον είναι οι πιο ρεαλίστριες και θεωρητικά ίσως, οι πιο ισχυρές από τα φετινά φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ. Για την «βασίλισσα» τα πράγματα ήταν μάλλον εύκολα με βάση το πρόγραμμα και τους αντιπάλους. Για την Μπάγερν που είχε ένα κάρο προβλήματα και τραυματισμούς, τα εμπόδια της Σίτι και της ΤΣΣΚΑ δεν φάνηκαν ανυπέρβλητα, έστω και αν χρειάστηκε και η τύχη και στα δύο παιχνίδια. Η Μπάγερν είναι αλήθεια πως εξακολουθεί να μην πείθει, αλλά αυτό, τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι αυτής της σεζόν, με τόσους παίκτες να έρχονται (ή να μην έχουν επιστρέψει ακόμα) από δύσκολο καλοκαίρι, μάλλον δεν την ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη φάση.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θαρρώ, πως μοιάζει ότι είναι ώρα να κάνει το βήμα παραπάνω, αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ και θα το ψάξει, ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιάσει την εγχώρια κυριαρχία. Η Μπαρτσελόνα, όταν θα μπει και ο Σουάρες στην ομάδα θα πετάει φωτιές μπροστά, αλλά το θέμα στα μετόπισθεν παραμένει. Βέβαια μπορεί να μην της κοστίσει τόσο, αν γίνει στην επίθεση αυτό που υποθέτουμε, από την άλλη άμυνα και τέρμα, παραμένουν θέμα. Η Τσέλσι, μοιάζει να έχει δυναμική παρά την γκέλα της πρώτης αγωνιστικής, έχει φύγει το βάρος, πως δεν έχει πάρει το τρόπαιο, πάνω από τον σύλλογο κι είναι εξαιρετικά κυνική στα αποτελέσματα της.

Για την φιναλίστ Ατλέτικο, το ματς που έγινε στο «Καλντερόν» με τη Γιουβέντους ήταν οριακό. Μια αρκετά καινούρια ομάδα, έμαθε να κερδίζει με τον τρόπο που πολλές φορές έκανε πέρσι, ανέβηκε η αυτοπεποίθηση της και με το αποτέλεσμα αυτό ο όμιλος, είναι σα να έχει επανεκκίνηση. Η ομάδα που μέχρι στιγμής με έχει πείσει πως μπορεί φέτος να έχει θεαματική βελτίωση είναι η Ρόμα. Πολύ σκληρή στην άμυνα, με ταλέντο μπροστά, με παίκτες προικισμένους και με ένα κέντρο που έχει προοπτικές και δυνατότητες να στηρίξει μια μεγάλη σεζόν. Το πόσο μακριά μπορούν να πάνε ή το αν μπορούν να πάρουν τα σκήπτρα από την Γιουβέντους είναι δύο διαφορετικά στοιχήματα, αλλά θαρρώ πως η Ρόμα, μέχρι στιγμής κλέβει τις εντυπώσεις. Μαθημένη, έμπειρη, έστω και με αρκετές αλλαγές μπροστά και η Ντόρτμουντ, που μοιάζει πως τουλάχιστον στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει μάθει καλά τα μονοπάτια.

Μια σεζόν μεγάλη και δύσκολη για όλες τις ομάδες. Εκείνη η ομάδα που θα καταφέρει, να συνδυάσει διαχείριση κόπωσης, την επιτυχία της σωστής χημείας στο κατάλληλο μομέντουμ και ασφαλώς το φορμάρισμα στην τελική ευθεία, θα έχει τον πρώτο λόγο. Το μόνο βέβαιο: Για εκτιμήσεις είναι πολύ νωρίς...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x