Βαγγέλης Νεραντζιάς

Απαραίτητα για να γίνει πρωταγωνιστής

Η εκκίνηση για την ανακατασκευή της Λεωφόρου και η πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα βάζουν στον σωστό δρόμο τον Παναθηναϊκό… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δύο ευχάριστα νέα προέκυψαν ταυτόχρονα στον Παναθηναϊκό, που προσπαθεί και επιβάλλεται να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει. Φυσικά τόσο η συνεργασία με τον Βραζιλιάνο σταρ, όσο και το λίφτινγκ του γηπέδου ήταν δυο θέματα που έτρεχαν εδώ και καιρό, απλά επισημοποιήθηκαν μαζί, ώστε να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας στη πράσινη οικογένεια.

Ξεκινώντας από το θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα η ανάληψη της θέσης από τον Ζιλμπέρτο ήταν επιτακτική ανάγκη, για μια σειρά από λόγους. Έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα το τελευταίο εξάμηνο ο Στραματσόνι είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα ζητήματα και κάποιος έπρεπε να κρατήσει τα χαλινάρια… Πάντα μια ακόμη άποψη πριν τις αποφάσεις είναι χρήσιμη, ειδικά όταν προέρχεται από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης στελεχώνονται σε τέτοιες θέσεις από πρώην παίκτες τους και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Ζιλμπέρτο είναι δυνατή προσωπικότητα και συνδυάζει γνώσεις, εμπειρία, γνωριμίες, τη στιγμή που είναι γνώστης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στο τριφύλλι καθώς έπαιξε στην ομάδα και κατέκτησε τίτλους. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας συνδυάζει όλα τα παραπάνω με τον αψεγάδιαστο χαρακτήρα του και αυτό είναι διαπιστωμένο από το πέρασμα του ως παίκτης και δεν αποτελεί εικασία.

Θεωρείτε δεδομένο ότι η έλευση του Βραζιλιάνου θα φέρει ισορροπία στους κόλπους της ομάδας και πιο σωστές αποφάσεις όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου. Την ίδια στιγμή ως άνθρωπος αποπνέει σεβασμό στην ομάδα τον κόσμο, αλλά και στους αντιπάλους.

Στο θέμα του γηπέδου και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους στην Ελλάδα του 2016, ο Παναθηναϊκός κάνει την καλύτερη επιλογή. Όπως τόσοι και τόσοι σύλλογοι στην Ευρώπη ανακατασκευάζουν τα γήπεδα τους στο σημείο που βρίσκονται.

Μπορεί στη περίπτωση της Λεωφόρου η ανακατασκευή να μην είναι ολική, ωστόσο, το σχέδιο είναι εφικτό και αν υλοποιηθεί στον βαθμό που παρουσιάζεται, θα μιλάμε για έναν πανέμορφο γήπεδο που θα τηρεί όλες τις προϋποθέσεις της UEFA και θα κάνει πιο ευχάριστη τη ζωή των παικτών, των φιλάθλων και της πόλης. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε το θετικό αντίκτυπο που θα προκύψει σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη που στεγάζονται στον χώρο.

Ένα γήπεδο στολίδι και ένας τεχνικός διευθυντής με ειδικό βάρος είναι ενέργειες που αποτελούσαν προτεραιότητες εδώ και καιρό για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού και φυσικά οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x