Στίβος

Απίστευτο: Εθνική αργία στην Μποτσουάνα η 10η Αυγούστου αν κερδίσει ο Μακουάλα στο 200άρι απόψε!

Ποιος… Μπολτ και ποιος Νίκερκ. Ο Άιζακ Μακουάλα έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο και απόψε, στον μεγάλο τελικό των 200μ., έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία!

Η… Μποτσουάνα -και όλος ο πλανήτης- στο πόδι απόψε, για τον μεγάλο τελικό στα 200μ. των ανδρών!

Παρά την απουσία του Γιουσέιν Μπολτ, περιμένουμε μια τρομερή «μάχη», καθώς όλοι είναι εκεί: O… διάδοχος του Μπολτ -όπως ο ίδιος ο Τζαμαϊκανός τον έχει χρίσει- Γουέιντ Φαν Νίκερκ, που προκρίθηκε, πάντως, στο… τσακ στον τελικό, με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ο Ίσια Γιανγκ, ο Τζερίμ Ρίτσαρντς, η μεγάλη έκπληξη, ο Ραμί Γκουλίεφ, ο Νέθαλιν Μίτσελ, ο Αμίρ Ουέμπ και ο Αμπντούλ Μπράουν.

Αυτός, ωστόσο, που έχει τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, είναι ο Άιζακ Μακουάλα!

Ο 30χρονος από την Μποτσουάνα, ο οποίος, στις 14 του Ιούλη, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έτρεξε, την ίδια μέρα, σε κάτω από 20 δευτερόλεπτα το 200άρι (19,77 - καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο) και σε κάτω από 44 το 400άρι (43,92), αποκλείστηκε ΚΑΙ από τα δύο αγωνίσματα στην αγγλική πρωτεύουσα, επειδή είχε προσβληθεί από εντεροϊό.

Τελικά, μετά από ένσταση, τού δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί μόνος του στα προκριματικά -έστω- των 200μ.

Εκεί, «έπιασε»… χαλαρά τον απαραίτητο χρόνο και προκρίθηκε στον ημιτελικό, όπου, παρά την κούρασή του, πέρασε ως δεύτερος από τη σειρά του.

Απόψε, λοιπόν, ξεκούραστος, πια, ο Αφρικανός έχει την ευκαιρία να χαρίσει το πρώτο χρυσό στη χώρα του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το 2009 και την πρωτιά της Αμάντε Μόντσο στη Νότια Κορέα, στα 400 μέτρα.

Και όπως είναι φυσικό, έχει ξεσηκώσει τους συμπατριώτες του, με τον υπουργό Αθλητισμού της Μποτσουάνα, Θαπέλο Ολοπένγκ, μάλιστα, να δηλώνει στο ΒΒC ότι σε περίπτωση νίκης του, η 10η Αυγούστου θα οριστεί ως εθνική αργία προς τιμήν του!

Για να δούμε, στις 23:50, τι θα γίνει σε αυτόν τον σπουδαίο τελικό.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x