Επικαιρότητα

Απίστευτο: Ιρανοί φορούν μπούργκα, θέλοντας να στηρίξουν το γυναικείο φύλο

Αυτή κι αν είναι μια συγκινητική δράση! Ιρανοί άντρες φορούν μπούργκα, καλύπτοντας το κορμί και το κεφάλι τους, για να στηρίξουν το δύσκολο «έργο» των γυναικών τους.

Αυτή κι αν είναι μια συγκινητική δράση!  Ιρανοί άντρες φορούν μπούργκα, καλύπτοντας το κορμί και το κεφάλι τους, για να στηρίξουν το δύσκολο «έργο» των γυναικών τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Independent» οι άντρες, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των φίλων τους, των συγγενών τους αλλά φυσικά των συζύγων τους «τρέχουν» μια καμπάνια, καλύπτοντας το κορμί τους και το κεφάλι τους, συμμετέχοντας ενεργά στον... αγώνα.

«Η αστυνομία της ηθικής», όπως την  αποκαλούν, αναγκάζει τις γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους και το πρόσωπό τους για να δείχνουν την ηθική τους. Αντιθέτως, εκείνες που φορούν μια «κακή νικάμπ», δηλαδή φαίνεται από την μαντίλα μέρος από τα μαλλιά, υποδηλώνει ποινικό μητρώο για εκείνες.

Σε μεγάλες πινακίδες του Ιράν δε, φιγουράρουν οι γυναίκες αυτές ως «χαλασμένες» και «ανέντιμες». Όσες δεν σκοπεύουν δε, να συμμορφωθούν, είναι πιο εύκολο να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τους άντρες.

Οι γυναίκες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ξυρίζουν τα κεφάλια τους, έτσι ώστε να μην ισχύει πρακτικά η... ποινή και η «καταδίκη» στη μπούργκα.


Την τελευταία εβδομάδα, μεγάλος αριθμός αντρών φωτογραφίζεται, φορώντας νικάμπ. έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα που δεν φορά το χαρακτηριστικό μαντήλι, συμμετέχοντας με αυτό  τον τρόπο στη καμπάνια My Stealthy Freedom.



Της καμπάνιας ηγείται η ακτιβίστρια Masih Alinejad, η οποία και απηύθυνε το κάλεσμα στους άντρες για να στηρίξουν το γυναικείο φύλο. Η εκστρατεία με #meninhijab έχει μεγάλη ανταπόκριση και ήδη 30 άντρες έχουν αποστείλει την φωτογραφία τους.

Η ίδια δηλώνει στον «Independent» ότι οι άντρες έχουν λάβει και πρωτοβουλία από μόνοι τους και ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στο instagram.






Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x