MOTO GP

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νίκη του Μίλερ στο Moto GP του Άσεν

O πρώτος αναβάτης με μη εργοστασιακή μοτοσικλέτα που κατακτά τη νίκη στο Moto GP μετά το 2006 έγινε ο Τζακ Μίλερ. Δεύτερος ο Μάρκεθ, τρίτος ο Ρέντινγκ. Πτώση είχε ο Ρόσι.

Ιστορικό το Moto GP του Άσεν. Ο Τζακ Μίλερ ήταν ο απρόσμενος νικητής του αγώνα που σημαδεύτηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο 21χρονος Αυστραλός έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει αγώνα έχοντας μη εργοστασιακή μοτοσικλέτα μετά το 2006.

Δεύτερος ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ που αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ τρίτος ήταν ο Σκοτ Ρέντινγκ, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να έχει πτώση όσο ήταν πρώτος και για τρίτη φορά φέτος να μην ολοκληρώνει αγώνα. Μόλις δέκατος ο Χόρχε Λορένθο με την άλλη Yamaha.

Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά στον 15ο γύρο λόγω έντονης βροχόπτωσης κι ενώ ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati προηγείτο έχοντας πίσω του τους Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati) και Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha), ενώ τέταρτος ήταν ο Σκοτ Ρέντινγκ (Pramac Ducati), μπροστά από τις δύο Honda των Μαρκ Μάρκεθ και Ντάνι Πεδρόσα. Όταν κρίθηκε πως ο καιρός ευνοούσε, οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα αλλά για έναν αγώνα μόλις δώδεκα γύρων.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 17 Ιουλίου στη Γερμανία.

Αναλυτικά η κατάταξη:
inner

Βαθμολογία
1. Μάρκεθ 145
2. Λορένθο 121
3. Ρόσι 103
4. Πεδρόσα 86

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x