Επικαιρότητα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στην «κατάψυξη» σκάνδαλο φοροδιαφυγής 1 δισ. ευρώ!

Απίθανη απόφαση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που βάζει στο... ψυγείο ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροδιαφυγής των τελευταίων χρόνων.

Στην «κατάψυξη» μπαίνει η πιο σημαντική δικογραφία της οικονομικής εισαγγελίας για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Ο σχετικός φάκελος που εντόπισε φοροδιαφυγή ύψους 1 δισ. ευρώ, βρίσκεται στα γραφεία της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) από τον Φεβρουάριο του 2016.

Παρότι οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος επέμεναν να επιστραφεί η δικογραφία για να ασκήσουν τις διώξεις, η ΑΑΔΕ έκρινε ότι το θέμα δεν είναι σε προτεραιότητα! Μάλιστα την τοποθέτησε μαζί με άλλες 3.000 δικογραφίες και τη μετέφερε σε υποδεέστερη υπηρεσία, την επoνομαζόμενη ΔΟΜΗ.

Η δικογραφία για τις στοιχηματικές εταιρίες είχε διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τα αδικήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι κακουργηματικής μορφής:

- Φοροδιαφυγή
- Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
- Ψευδής δήλωση προς την αρμόδια φορολογική αρχή
- Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ελέγχονται 24 στοιχηματικές εταιρίες που παρότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μεταφέρουν τα κέρδη τους στη Μάλτα και σε υπερατλαντικούς φορολογικούς «παραδείσους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x