Κώστας Μιαούλης

Από Ανσαριφάρντ, Καρντόσο και ίσως και από Ιντέγε, καλύτερος ο Μποκανί

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πρώτη δυνατή μεταγραφική κίνηση στην Ελλάδα, αυτή του Μποκανί, που φαίνεται να προβάρει τα «ερυθρόλευκα», την οποία αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στα χρόνια που είχε πρωτοεμφανιστεί ο Κονγκολέζος οφείλω να ομολογήσω πως ήταν από τα φορ που εκτιμούσα πάρα πολύ. Ένας πολύ δυνατός ποδοσφαιριστής, που όμως δεν έχει έλλειμμα σε τεχνική κατάρτιση και βέβαια ένας παίκτης που μπορεί να κάνει διαφορά. Σίγουρα οι τελευταίες σεζόν του και ειδικά η πρόσφατη, δείχνουν μια πτωτική πορεία του ποδοσφαιριστή στην καριέρα του. Ας μην γελιόμαστε όμως. Από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους τελείωσε στην επίθεση την περασμένη σεζόν, ο 31χρονος στράικερ, ακόμα και σ’ αυτή την κατάσταση είναι προτιμότερος. Στα καλά του, ήταν σίγουρα ανώτερο φορ και από τον Ιντέγε.

Ο Μποκανί αποτελεί επιλογή του Χάσι. Μία ημέρα ύστερα από την υπόσχεση του, πως θα πάρει 4-5 ποδοσφαιριστές, ο Μαρινάκης φαίνεται πως καταφέρνει να αφαιρέσει έναν μπελά από το κεφάλι του Χάσι, που ήταν ο επιθετικός. Με δεδομένο πως ο Κονγκολέζος αποτελεί και προσωπική επιλογή του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, τότε καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για μια πρώτη έμπρακτη απόδειξη πως το αφεντικό του πρωταθλητή Ελλάδος θέλει να στηρίξει την επιλογή που έκανε στον πάγκο. Βέβαια για το καθεστώς της διαφαινόμενης απόκτησης του Μποκανί, ακόμα δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες, όμως κουβεντιάζουμε και γράφουμε για έναν παίκτη, που ήθελε ο προπονητής. Κι αυτό έχει τη σημασία του.

Οι 403 ημέρες δίχως γκολ τη σεζόν που μας πέρασε, σίγουρα αποτελούν έναν λόγο για να φοβούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού, μήπως και τύχουν σε έναν νέο Καρντόζο. Όμως μιλάμε για έναν πολύ χρήσιμο ποδοσφαιριστή, που σίγουρα μπορεί ν’ απασχολήσει την αντίπαλη άμυνα, αφού παρά την κοψιά του, δίνει μάχες εντός και εκτός περιοχής και ξέρει πολύ καλά τη θέση. Μην ξεχνάμε πως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν ένα καλό όνομα, ακόμα κι αν η καριέρα του έχει πτωτική πορεία, με βάση το τι πέτυχε τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου μήνα για να βρεις καλό επιθετικό, όπως είναι σχεδόν πάντοτε ο Ιούνιος.

Είναι θεμιτό να έχει κάποιος δεύτερες σκέψεις για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Από την άλλη όμως, υλοποιείται ένας στόχος για μια θέση που η ανάγκη για ενίσχυση και μάλιστα σοβαρή, ήταν επιβεβλημένη. Ο Μαρινάκης δεν θα θέλει σε καμία περίπτωση να ρισκάρει, να χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στους ομίλους για δεύτερη σερί σεζόν. Ο Μποκανί, έστω και στα 31 του, δε νομίζω πως μπορεί να είναι χειρότερος από τους δύο επιθετικούς των «ερυθρολεύκων» που έπαιξαν στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν . Με έναν προπονητή, με τον οποίο έχει ξαναδουλέψει και ο ίδιος θα έχει ισχυρό κίνητρο για ν’ ανεβάσει ξανά το επίπεδο του και το κασέ του και θεωρώ πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Ο καθρέφτης όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, βρίσκεται στο γήπεδο. Εκεί θα φανεί αν ο Μποκανί ήταν καλή ή κακή μεταγραφή. Θεωρώ πάντως πως για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, φτάνει και περισσεύει. Στο δια ταύτα ο Μαρινάκης έκανε την πρώτη κίνηση του για να υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στους οργανωμένους των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x