Γιώργος Ζαχαριάδης

Από καλοκαίρι σε χειμώνα με τον ΠΑΟΚ των 15 μεταγραφών

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, τις επόμενες του Ιανουαρίου και ένα σύνολο που θα πρέπει να γίνει ομάδα, κάποια στιγμή, μετά από καμιά 15αριά προσθήκες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η αναζήτηση του καλοκαιριού για την αναμόρφωση... Νο 4, του ΠΑΟΚ, ήταν μια ευχάριστη περιπέτεια, όπως άλλωστε το ίδιο συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα, μέχρι που φτάνει η ώρα που θα λάβει το... λογαριασμό, λαϊκιστί λυπητερή και εκεί κάπου χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια. Όχι ότι δεν φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά εξ αρχής, αλλά, μέχρι να χαθεί κάθε ελπίδα για έναν τίτλο, υπάρχει πάντα ένας λόγος για να επιμένεις αισιόδοξος.

Αυτή είναι η ιστορία του ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια με μια στάση... κυπέλλου και μερικές νίκες Ευρώπης που σε κάνουν εθνικά υπερήφανο. Αλλά, στη βίβλο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν γράφεσαι για μερικά γκολ, μόνο για μερικούς ή πολλούς τίτλους. Και ένας να είναι, αποτελεί επιτυχία, δεν το συζητώ.

Ο ΠΑΟΚ πήγε για ψώνια και δεν αγόρασε όσα του έλειπαν, αλλά, όσα περίπου προβλέφθηκε ότι θα πρέπει να διαθέτει για να φτάσει στην κορυφή. Αφού, βέβαια, προηγουμένως ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη διαιτησία και ο,τι άλλο βρώμικο υπάρχει και αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια, διατηρεί τους ίδιους εδώ και πολλά χρόνια.

Ήρθαν οι φίλοι μας από την Ουκρανία, ήρθαν κι άλλοι από την Τουρκία και όπου αλλού έπρεπε να ξεκινήσουν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και αντικατέστησαν τον Σάμπο, το... μάμπο του Τζιόλη στη κέντρο, τα χασάπικα του Χατζηισαία στην άμυνα και όλα βαίνουν καλώς. Βάλαμε τον Βελλίδη στα... διαρκείας και, σύμφωνα με την παράδοση, φέραμε έναν ακόμη τερματοφύλακα για να παίζει ο Γλύκος. Καλός και άγιος και σπουδαίος τερματοφύλακας, αλλά, μήπως να κουβεντιάσουμε για κάτι καλύτερο αν θέλουμε πρωτάθλημα;

Στην ουσία, όσες μεταγραφές κι αν έγιναν, όσους Περέιρα κι αν κράτησε με δική του ευθύνη ο Ίβιτς (ο Μίχελ, φαντάζομαι, τον έδιωχνε, ο Ίβιτς τον έκρυψε στο σπίτι του για να μην τον κλέψουν...), γκολ δεν μπαίνει και για αυτό φταίει ο Κλάους, φταίει κι όποιος άλλος είναι εκεί κοντά, στην αντίπαλη εστία και δεν ξεχωρίζει λόγω σφοδρής μυωπίας.

Σέντερ φορ δεν αποκτήθηκε και δεν μένουμε εκεί...

Οι μεταγραφές καταστρώνονται εκ νέου ενόψει του Γενάρη και μιλούν για τρεις και τέσσερις ακόμη ως προσθήκες. Θα φτάσουμε αισίως του 15 και θα έχουμε την απαίτηση, αυτή η ομάδα να γίνει ομάδα την επόμενη κιόλας Κυριακή.

Έμμεσα θα συνδέσω τα παραπάνω με το εξής: Διαμαρτύρομαι για τη μικρή συμμετοχή του Μπίσεσβαρ, αλλά, σέβομαι ότι ο Ίβιτς γνωρίζει αν πραγματικά μπορεί να παίξει 90λεπτο. Το ερώτημα είναι: Θα μπορέσει ποτέ ή μήπως είναι περιορισμένης διάρκειας;

Μήπως να βλέπαμε το ενδεχόμενο εκτός από έναν αποτελεσματικό ή και δύο τέτοιους, να βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί και στα 90 λεπτά;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x