Βόλεϊ

Από… Πάτρα η πρωτιά για Παναθηναϊκό

Τον… τελικό για την παραμονή τους στην Volleyleague θα δώσουν Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή, με την ομάδα που θα επικρατήσει στην αναμέτρηση της Πέμπτης (24/4) να παίρνει το πλεονέκτημα για την σωτηρία.

Μια απ’ τις μεγαλύτερες μάχες για την παραμονή τους στη Volleyleague θα δώσουν Παναθηναϊκός και Παναχαϊκή την Πέμπτη (24/4) στις 20.00 στο κλειστό του Πανελληνίου, στην τέταρτη αγωνιστική των πλέι άουτ.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στη κορυφή της βαθμολογίας των πλέι άουτ, έναν βαθμό μπροστά απ’ τον Άρη, ενώ οι Πατρινοί είναι τρεις βαθμούς πίσω.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος του τουρνουά.

Στην κανονική περίοδο κάθε ομάδα πέτυχε από μια νίκη (3-1 σετ), ενώ η Παναχαϊκή νίκησε με το ίδιο σκορ και στον πρώτο γύρο των πλέι άουτ.

Για να πάρει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 και συνολική διαφορά πόντων στο +3.

Η Παναχαϊκή εάν νικήσει ή πάρει δύο σετ ή χάσει με 3-1 σετ και κρατήσει τη διαφορά των πόντων μέχρι το -1 θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «πράσινους».

Αγωνιστικά ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και χαρακτήρισε τον αγώνα... τελικό: «Ναι, είναι τελικός παραμονής για την ομάδα μου. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα που θα γίνει μεγάλο εάν πάρουμε τη νίκη. Περιμένω δύσκολο και νευρικό παιχνίδι και όποιος κρατήσει το μυαλό στο κεφάλι του θα πάρει τη νίκη. Η Παναχαϊκή δε νίκησε τυχαία εκτός έδρας τη Νίκη και τον Άρη. Έχει καλή ομάδα και διανύει περίοδο φόρμας. Σε αυτά τα παιχνίδια μετρούν οι προσωπικότητες».

«Είμαστε αποφασισμένοι»
Η Παναχαϊκή είναι αήττητη στα πλέι άουτ έχοντας νικήσει 3-1 τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και εκτός έδρας 3-2 τη Νίκη στο
Αιγίνιο και 3-1 τον Άρη στη Μίκρα, ενώ θα παραταχθούν στο αυριανό παιχνίδι χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Γιώργος Λυκούδης περιμένει από τους παίκτες του μία καλή εμφάνιση όπως με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε την τέταρτη νίκη μας σε ισάριθμους αγώνες στα πλέι άουτ. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ο πραγματικός μας αντίπαλος δεν είναι ο Παναθηναϊκός αλλά ο Άρης γιατί τον έχουμε στην έδρα μας την επόμενη αγωνιστική. Εάν νικήσουμε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή μας καθώς τα δύο ματς που έχουμε ακόμα μπροστά μας θα είναι εκτός έδρας. Δεν είναι η ώρα για λογαριασμούς. Αυτοί θα γίνουν στο τέλος. Προχωράμε βήμα βήμα. Στους εκτός έδρας αγώνες στο Αιγίνιο και στη Μίκρα είχαμε σωστή αντίδραση. Περιμένω μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Είμαστε μέσα στους στόχους με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες και αυτό που θέλουμε είναι μέχρι τον τελευταίο αγώνα να κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην περιμένουμε από άλλες ομάδες αποτελέσματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x