Γιώργος Ζαχαριάδης

Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται, τελεία και παύλα

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση με τη Βασιλεία και τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να ενισχυθεί για να φτάσει πιο κοντά στους ομίλους.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Θα ήθελα τον Αγιαξ που δεν θα είναι και πολύ… Αγιαξ σε ένα μήνα και θα έχει ξεπουλήσει ό,τι καλό έχει από τους μικρούς του και θα προσπαθήσει να φτιάξει νέα ομάδα. Αλλά, όταν μιλάμε για τους μικρούς του Άγιαξ, μιλάμε για ποδοσφαιριστές που έχουν το DNA του… next big thing.

Είναι κι αυτή η Βασιλεία, που τελικά κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ και που δεν μπορείς παρά να τη σεβαστείς όπως θα έκανες με κάθε ομάδα που έρχεται να του… κάνει την τιμή να παίξει μαζί σου μετά από άκρως επιτυχημένες συμμετοχές σε ομίλους του τσάμπιονς λιγκ.
Το θέμα δεν είναι τελικά αν ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα –που δεν το κατέχει σε καμία των περιπτώσεων- αλλά αν θα δημιουργήσει μέχρι τη μέρα που θα τεθεί αντιμέτωπος με ένα αντίπαλο της συνομοταξίας της Βασιλείας.

Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται και είναι μάλιστα εδώ και πολύ καιρό γνωστό, ότι θα… επιλέξει έναν από τους δύο παραπάνω αντιπάλους, αν θα αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης.

Θα ενισχυθεί; Θα ξοδέψει για να δημιουργήσει καλύτερο από το υπάρχον σύνολο. Θα πάρει παίκτες που δεν θα φοβηθούν τη Βασιλεία του τσάμπιονς λιγκ και θα την αποκλείσει για να προσεγγίσει τους ομίλους;

Από τον ΠΑΟΚ, που γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει από νωρίς, εξαρτάται το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της νεότερης ιστορίας του.

Είναι προφανές ότι αν τυχόν υπάρξουν 2-3 Βέρνμπλουμ, ποδοσφαιριστές με ποιότητα που θα βάλουν στον πάγκο μερικούς από τους καλύτερους της περσινής χρονιάς, θα αλλάξει επίπεδο και θα γίνει όσο ανταγωνιστικός χρειάζεται για να αγγίξει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και στη συνέχεια να διεκδικήσει πιο ζεστά και ίσως με καλύτερους όρους (δηλαδή με υποδεέστερο αντίπαλο) το πέρασμα σε όμιλο.

Μόνο αν αλλάξει την εικόνα του και τη βελτιώσει με μεταγραφές από το τσάμπιονς λιγκ, με ποδοσφαιριστές που θα δώσουν στον ΠΑΟΚ όσα του λείπουν για να δείξει ότι έχει και τις δυνάμεις και το χαρακτήρα ενός συλλόγου που θα σταθεί σε όμιλο και ταυτόχρονα θα εκτοξευθεί, ανήκοντας πλέον σε πολύ πιο πλούσιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, το καλύτερο του κόσμου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x