Γιώργος Ζαχαριάδης

Από τον Τσίμιροτ στη Λαμία και ένα ακόμη «διπλό» για τον ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το… κενό του Τσίμιροτ, τις μεταγραφές και την ισορροπία του Λουτσέσκου, τη Λαμία και τη σίγουρη νίκη του Σαββάτου.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μπορείς να το πεις και επιτυχία, να μην φαίνεται το κενό ενός ποδοσφαιριστή που ήταν μέσα στις βασικές επιλογές. Αν και δεν πίστεψα ποτέ ότι έκανε ή ότι θα κάνει στο μέλλον τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ και θα αποδώσει ως ένα χαφ σε επίπεδο Champions League, ο Τσίμιροτ ήταν ένα κομμάτι του μηχανισμού που δούλεψε στο κέντρο.

Και καλά δεν κέρδισε διακρίσεις και ουδέποτε έθελξε με την εμφάνισή του, ίσα που έλεγες ότι αγωνιζόταν με συνέπεια και λογικές επιλογές (μέχρι εκεί…), αλλά, δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι απέκτησε μια σημαντική αγοραστική αξία και ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος από ένα deal.

Στην ουσία, για να μην ξεφύγουμε, δεν υπάρχει κάποιος που να τον αναπολεί και να επιμένει ότι χάθηκε ένας παικταράς που έκανε τη διαφορά στο κέντρο και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει από το ίσιο σημείο, με την ίδια ορμή, χωρίς να έχει νοιώσει καμία απουσία.

Ούτε καν που αντικαταστάθηκε μέχρι τώρα ο Τσίμιροτ, από τον Μουλέν που υποτίθεται ότι θα παίξει κάποια στιγμή ως μια ακόμη επιλογή για τις θέσεις του κέντρου, που ακόμη δεν έχουμε εικόνα πως ακριβώς θα ταιριάξει μ τους υπόλοιπους.

Πάντως, μια που αναφέρουμε τον Μουλέν, θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική προσθήκη για τον ΠΑΟΚ κι αν περιμένουμε από τον Αζεβέδο να παίξει για να απεμπλακεί ο Βιερίνια από τη θέση του στην άμυνα, είναι προτιμότερο να το πάρουμε αλλιώς…

Διότι πολύ απλά, με το μικρό δείγμα που έχουμε μέχρι τώρα, δεν φαίνεται να είναι τόσο πληθωρικός που θα καλύψει επαρκώς το κενό ή που θα συνδυαστεί σε τέτοιο βαθμό που θα μιλάμε για μάτι εξαιρετικό στη πλευρά των δύο (Βιερίνια και Αζεβέδο).

Και αυτό έρχεται να κουμπώσει στην ισορροπία που φώναζε ο Λουτσέσκου και που είναι ίσως ό,τι σημαντικότερο για αυτές τις μέρες και ειδικά για τις μέρες που θα έρθουν τα ντέρμπι και ενδεχομένως θα κρίνουν οριστικά τον φετινό τίτλο ή ακόμη και οι αγώνες κυπέλλου.

Ό,τι έχει φτιάξει αυτή η ομάδα είναι με τους παίκτες που είχε μέχρι τον Γενάρη και όχι με τους 2-3 που έφτασαν ξαφνικά εν μέσω της παρωδίας με τον Κουρμπέλη και τον Μολέδο. Κι αν δεν διατταραχθεί αυτή η εσωτερική ισορροπία που έχδει δημιουργήσει ο Λουθτσέσκου και η ομάδα του, από τον ίδιοι ή τους παίκτες του, τότε δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανείς.

Ούτε βέβαια να ανησυχούν για τη Λαμία (Σάββατο βράδυ ο αγώνα). Αλίμονο. Το διπλό με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο είναι μονόδρομος όχι γιατί πρέπει, αλλά, γιατί είναι ο ΠΑΟΚ που το κάνει φυσιολογικό να προκύπτει, επειδή πολύ απλά είναι εξαιρετικά καλύτερος και έχει αντίπαλο μόνον τον κακό του κι ανάποδο εαυτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x