Γιώργος Ζαχαριάδης

Από τον Τζαβέλλα στον Ζαμπράνο

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ελληνική συνταγή της Ξάνθης, την εκκαθάριση και την επανεκκίνηση που θυμίζει κάτι από τα περσινά με τον Τζαβέλλα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Πέρσι ο Τζαβέλλας, φέτος ο αδιάφορος Ζαμπράνο, λίγο κι ο Λέοβατς, που δεν αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού…

Το έχει καθιερώσει ο ΠΑΟΚ, κι ας μην έχει τον ίδιο προπονητή, με τον Μίχελ, (που παραιτήθηκε, αλλά, τελικά έμεινε και του ψαλίδισαν αρμοδιότητες) να κάνει μια εκκαθάριση ή κάτι σαν… εκκαθάριση, για να συνέλθει. Για να κάνει επανεκκίνηση και να αποκτήσει ρυθμό. Πέρσι, με την αποπομπή του Τζαβέλλα, όχι ότι έθελξε με τις εμφανίσεις του, αλλά, έγραψε μια σειρά από νίκες (μια μικρή «διακοπή» με ήττα από τον ΠΑΣ) που έκλεισαν την ψαλίδα με τον Ολυμπιακό. Που σημειωτέον είχε ξεπουλήσει το Γενάρη και αποδυναμώθηκε. Όλα αυτά δεν είναι πολύ χρήσιμα σε αυτό το σημείο, παρά αναφέρονται για να θυμόμαστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την πληρώνουν ένα-δυό από τους παίκτες για να συνέλθουν οι υπόλοιποι.

Δεν είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα συμβεί κάτι ανάλογο με το περσινό, δηλαδή θα φύγει ο Ζαμπράνο και όλα θα λειτουργήσουν όπως ακριβώς πρέπει για να αποκτήσει η ομάδα βηματισμό. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πόσο θα αποδώσει το ελληνικό πλάνο με την προσθήκη του Πασχαλάκη, του Πέλκα, κυρίως του Λημνιού, που τον είχαν έτοιμο για δανεισμό πριν από μερικούς μήνες.

Εχω την εντύπωση ότι ορισμένοι έχουμε βγάλει πολύ εύκολα συμπεράσματα από την καθαρή νίκη στην Ξάνθη. Δεν σκεφτόμαστε ότι ειδικά στην περίπτωση του Λημνιού θα πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα παρουσιάσει σταθερότητα κι αν πείθει τον προπονητή του για να τον κρατήσει βασικό.

Το ευχάριστο είναι ότι έρχεται αγώνας με τον ΠΑΟ, που ασχέτως από την οικτρή αγωνιστική του κατάσταση, είναι ένα σημαντικό μέγεθος και κουμπώνει στον πρώτο αγώνα με κόσμο στην Τούμπα, μετά από αρκετό καιρό.

Κατά συνέπεια, είναι μια καλή ευκαιρία, εφόσον ο Λουτσέσκου τη διαχειριστεί με συνέπεια και χωρίς υπερβολές, για να δώσει συνέχεια σε όσα κατάφερε η ομάδα του στην Ξάνθη.

Πολύ σημαντικές είναι αυτές οι επόμενες στάσεις μέχρι να φτάσουμε στις γιορτές, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός, με εύκολο πρόγραμμα, επιθυμεί να φτάσει στην κορυφή. Και αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα της κορυφής, ειδικά φέτος, όσο ο Ολυμπιακός είναι μέτριος έως ανυπόφορος αγωνιστικά, είναι που εκνευρίζει περισσότερο. Ειδικά τους ΠΑΟΚτσήδες.

Θα μου πείτε, δεν βλέπεις την ΑΕΚ που είναι στην κορυφή και δεν την υπολογίζεις; Όχι ότι δεν την υπολογίζω, αλλά, βλέπω ότι υπάρχουν προβλήματα με τις απουσίες και δεν γνωρίζω πόσο θα αντέξει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x