sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από του Χάρου τα δόντια, στην πόρτα του Παναθηναϊκού

Ο Σέρχιο Σάντσες πλησιάζει στον Παναθηναϊκό και το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τον στόπερ που δεν τα έβαλε μόνο με τους κορυφαίους φορ της Ισπανίας, αλλά και με μια πάθηση που απείλησε τη ζωή του.

Για κάποιους ανθρώπους το γεγονός και μόνο ότι μπορούν να κάνουν αυτό που τους «γεμίζει» αποτελεί θείο δώρο. Κι αυτό γιατί ενώ για ορισμένους αυτό μοιάζει δεδομένο και αυτονόητο, για τους ίδιους δεν είναι ακριβώς έτσι και το αντιλήφθηκαν όταν κινδύνευσαν να το χάσουν.

inner

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Σέρχιο Σάντσες. Ο 29χρονος αμυντικός, που βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού, είδε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα που ανοιγόταν μπροστά του να οδηγείται σε καταστροφή. Ο Καταλανός στόπερ μετά από το «αγροτικό» του στη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ (που τον ανέδειξε από το φυτώριό της), τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ και τη Ράσινγκ Σανταντέρ, είδε τους κόπους μιας ζωής να ανταμείβονται όταν το καλοκαίρι του 2009 ανάγκασε τη Σεβίλλη να δαπανήσει 4 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

inner

Καθιερώθηκε γρήγορα και πρόλαβε να κάνει δώδεκα συμμετοχές μέχρι να χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του λίγες μέρες πριν μπει το 2010. «Σε έναν έλεγχο ρουτίνας οι γιατροί διέγνωσαν μια ανωμαλία στην καρδιά και έκριναν πως πρέπει να κάνω πιο λεπτομερείς εξετάσεις. Στις 31 Δεκεμβρίου, μου ανακοίνωσαν πως έχω ανεύρυσμα αορτής. Μου είπαν αμέσως να διακόψω κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, γιατί αν συνέχισα να παίζω, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να πεθάνω», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα της Σεβίλλης στο γήπεδο και λίγους μήνες μετά την κατάρρευση του Ντάνι Τζάρκε της Εσπανιόλ σε φιλικό, ο Σάντσες που συνδεόταν με τις δύο πολύπαθες ομάδες, δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπακούσει. Έστω και με πόνο ψυχής. «Έπρεπε να εγκαταλείψω κάτι που ήταν η ζωή μου και για το οποίο αγωνιζόμουν από μικρό παιδί. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου», ομολογεί.

«Σκεφτείτε πώς αισθανόμαστε με όσα περάσαμε στην ομάδα με τον Πουέρτα… Πρέπει όμως να ενεργήσουμε σοφά. Η ζωή του παιδιού είναι πάνω από όλα», είπε ο τότε προπονητής του και μετέπειτα της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Σάντσες με την αμέριστη στήριξη της διοίκησης της Σεβίλλης επισκέφτηκε πολλούς γιατρούς εντός κι εκτός Ισπανίας για να πάρει κι άλλες γνώμες, προτού καταλήξει στην αναπόφευκτη επέμβαση. «Ήταν μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. Σε όλο τον κόσμο υπήρχαν μόλις 17 αντίστοιχες περιπτώσεις ασθένειας και εγώ ήμουν ο μόνος ζωντανός», δηλώνει ο-όπως αποδεικνύεται-τυχερός στη μεγάλη ατυχία του αμυντικός.

inner

Στις 19 Μαΐου του 2010, στην πόλη Λίμπεκ της Γερμανίας, αφήνεται στα χέρια του Χανς Σίβερς. «Ο άνθρωπος αυτός μού έδωσε πίσω τη ζωή μου», θυμάται με αγαλλίαση ο Σέρχιο Σάντσες. «Όταν ξύπνησα από τη νάρκωση είδα την τότε σύντροφό μου να κλαίει από χαρά και κατάλαβα ότι όλα είχαν πάει καλά».

Ο δρόμος για την επιστροφή στη δράση, ωστόσο, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και μια σειρά από εξονυχιστικές εξετάσεις μέχρι στις 28 Δεκεμβρίου να ανάψουν οι γιατροί το πράσινο φως για να επιστρέψει στα γήπεδα. Ο Σάντσες επέστρεψε σαν να μην έλειπε ποτέ, έκανε δώδεκα συμμετοχές με τη Σεβίλλη και το καλοκαίρι εκείνο μετακόμισε έναντι 2,8 εκατ. ευρώ στη γειτονική Μάλαγα υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια. Σε αυτή την τετραετία «έγραψε» συνολικά 96 συμμετοχές (21, 26, 28, 21 ανά σεζόν) δείχνοντας πως έχει πλέον αφήσει άπαξ και δια παντός πίσω του το πρόβλημα που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή.

inner

Το 2012 βρήκε και την προσωπική ευτυχία στο πρόσωπο της πανέμορφης Ελίζαμπεθ Ρέγες, Μις Ισπανία του 2006, άλλοτε συντρόφου του Σέρχιο Ράμος και του διάσημου ταυρομάχου Φρανθίσκο Ριβέρα, αλλά και τρίτη το 2008 στην ισπανική version του Dancing with the Stars. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το περσινό καλοκαίρι και είναι αχώριστοι.

inner

Η τομή στο στήθος του πλέον είναι το μόνο που έχει μείνει να του θυμίζει την περιπέτεια που πέρασε και να πιστοποιεί πως ο Σάντσες πέρα από μαχητής στα γήπεδα, είναι πάνω από όλα ένας μαχητής της ζωής.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x