Γιώργος Μαζιάς

Από τώρα δουλειά για το 2018

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την ισοπαλία στη Βουδαπέστη και τον πραγματικό στόχο που πρέπει να έχει η Εθνική για τη συνέχεια.

Καλή. Kαλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια της. Δεν νίκησε. Δυστυχώς αυτό είναι που μετράει. Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα μόνο η νίκη μας έκανε. Αλλες φορές μια εκτός έδρας ισοπαλία θα ήταν θετικό αποτέλεσμα. Τώρα δεν είναι. Ακόμα και η τρίτη θέση μοιάζει απίθανη. Πέντε ματς έμειναν και δεν είναι στο χέρι μας ούτε τα μπαράζ. Χωρίς γκολ δεν γίνεται. Ενα έχει βάλει η Εθνική ομάδα σε αυτά τα προκριματικά. Ενα σε πέντε ματς. Δυο πόντοι και τελευταία θέση. Τόσο κυνικό όσο και απλό. Ελειψαν Σαμαράς και Μήτρογλου, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Σούπερ όταν ο Φετφατζίδης, όλοι το πάλεψαν μα όταν δεν μπορείς να φτιάχνεις κλασσικές ευκαιρίες τότε δεν έχεις τύχη. Η «στραβή» δεν έγινε τώρα. Τρεις ήττες εντός. Αυτό είναι το πρόβλημα. Εκτός καλά είμαστε. Δυο ισοπαλίες. Σε τέτοιες διαδικασίες οι βαθμοί μετράνε. Δεν είναι και πολλά τα παιχνίδια. Οι καλές εμφανίσεις έπονται.
Ας το πάρουμε απόφαση ότι το τρένο χάθηκε ακόμη και για τα μπαράζ. Θα το παλέψει η ομάδα ως το τέλος. Αυτό είναι το σίγουρο. Εδειξαν να βρίσκουν τη χαμένη τους ταυτότητα. Το πάθος και τον στόχο. Ο Μαρκαριάν τους άλλαξε την ψυχολογία. Μάλλον έκανε λάθος με την αλλαγή του Φετφατζίδη, αλλά συνολικά η εθνική είχε στοιχεία που της έλειπαν στη μετά Μουντιάλ εποχή. Πάνω σε αυτά και την καλή της παράδοση πρέπει να δουλέψει με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Δεν θα πάμε στη Γαλλία, αλλά υπάρχει και επόμενη μέρα. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έφταιξε και πως θα το διορθώσουμε.

Γιώργος Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x