Μαχητικά Αθλήματα

Αποφασιστικό βήμα για το Μεϊγουέδερ-Πακιάο

Ίσως τελικά η συνάντησή τους στο Μαϊάμι να μην ήταν και τόσο τυχαία. Μετά το σύντομο τετ-α-τετ, Φλόιντ Μεϊγουέδερ και Μάνι Πακιάο τα είπαν εκ νέου και συζήτησαν τους όρους για τον αγώνα της 10ετίας.

Παραφράζοντας μια πασίγνωστη φράση του Νιλ Άρμστρονγκ (*): «Ένα μικρό βήμα για το Μεϊγουέδερ-Πακιάο, ένα τεράστιο για τον χώρο της επαγγελματικής πυγμαχίας».

Οι δύο κορυφαίοι πυγμάχοι της γενιάς τους, έκαναν αποφασιστικό βήμα για την αναμέτρηση που όλοι θέλουν να δουν, αλλά πάντα «στραβώνει», με διαπραγματεύσεις που κρατάνε χρόνια, συζητήσεις επί συζητήσεων και στο τέλος συμβόλαια που μένουν χωρίς υπογραφή.

Για πρώτη φορά τα είπαν από κοντά. Και δεν περιορίστηκαν στο τετ-α-τετ που είχαν στo περιθώριο του παιχνιδιού Χιτ-Μπακς για το NBA στο Μαϊάμι. Φλόιντ Μεϊγουέδερ και Μάνι Πακιάο, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και για πάνω από μια ώρα (όσο κράτησε η συνάντησή τους) προσπάθησαν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει. Ο Μάικλ Κοντς (σύμβουλος του Πακιάο) ήταν μπροστά σε αυτή τη συνομιλία και μιλώντας στο ESPN έδειξε αισιόδοξος.

«Ήταν πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι συναντήθηκαν. Τρέφουν αμοιβαίο σεβασμό και θέλουν να κλείσει επιτέλους αυτός ο αγώνας. Ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτή την ιστορία. Το ίδιο και ο Φλόιντ με τον Μάνι. Όπου πηγαίνουν τους ρωτούν το ίδιο πράγμα “θα γίνει ο αγώνας;”. Το θέλουν πολύ, και επιδιώκουμε να συμβεί στις 2 Μαΐου», είπε ανάμεσα σε άλλα σε επικοινωνία που είχε με το αμερικανικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός (από πλευράς Μεϊγουέδερ) αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα (στη μέση είναι HBO και Showtime) εκτιμώντας όμως δεν θα σταθούν εμπόδιο σε αυτή την ιστορική μάχη.

* «Ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», ήταν η ιστορική φράση του Αμερικανού αστροναύτη, Νιλ Άρμστρονγκ, όταν το 1969 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x